Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#136 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(2) "38"
  ["name"]=>
  string(12) "Proko Travel"
  ["company_name"]=>
  string(10) "Proko Kft."
  ["company_city"]=>
  string(6) "Szeged"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "6720"
  ["company_address"]=>
  string(19) "Feketesas u. 19-21."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "11032591-2-06"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "06-09-002944"
  ["licence_number"]=>
  string(10) "R0857/1993"
  ["email_reservation"]=>
  string(19) "info@prokotravel.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  NULL
  ["email_reservation3"]=>
  NULL
  ["websites"]=>
  string(19) "www.prokotravel.hu/"
  ["email_footer_info"]=>
  NULL
  ["order_footer_info"]=>
  NULL
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  NULL
  ["insurance_number"]=>
  NULL
  ["reservation_email"]=>
  NULL
  ["finance_email"]=>
  NULL
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "0000-00-00 00:00:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2014-06-12 13:31:12"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Proko Travel

$result

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#139 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(1)
 ["value":protected]=>
 array(1) {
  [0]=>
  array(4) {
   ["Program"]=>
   array(30) {
    ["id"]=>
    string(7) "2368025"
    ["data_part"]=>
    string(1) "0"
    ["serial_number"]=>
    string(2) "45"
    ["name"]=>
    string(15) "Zeusz földjén"
    ["description"]=>
    string(915) " 

·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián
·  Olümposz, az istenek hegye
·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
·  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteóra kolostorainak megtekintése, de az élet[1]szemlélet átélése is szükséges.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

" ["distance"]=> NULL ["distance_from"]=> NULL ["accommodations"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["address"]=> string(0) "" ["coordinates"]=> array(2) { [0]=> string(0) "" [1]=> string(0) "" } ["name"]=> string(21) "3 csillagos szálloda" ["rating"]=> int(64) } } ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(1) { ["Program"]=> string(9051) "

1.       NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Reggeli indulás után Szeged-Röszke útvonalon érkezés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelében található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza díszterme különösen szép. Folytatjuk városnézésünket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, megtekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar szecesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújították. Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2.       NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – THESSZALONIKI – PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszelték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paralia központjában lévő szállásunkra, mely júniusban a Regina Mare ***, míg szeptemberben a Hotel Central *** lesz (5 éj). Mindkét szálloda modern, szép hotel, központi fekvésűek, közvetlen környékük telis-tele van éttermekkel, ahol változatosan tudnak vacsorázni. Mindkettőtől egy sarokra, kb. 100 m-re van a homokos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3.       NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton. Ezen a napon lesz idejük körbejárni a hangulatos tengerparti várost, és néhány helyi finomságot is kipróbálni, mint például a gyrost, vagy a bátrabbak a tenger gyümölcseit is megkóstolhatják.

4.       NAP: PARALIA – METEORÁK – PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavaslatunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Délután séta Kalambakában. Visszaúton megállunk a Tempi-völgyben, ahol az Aphrodithe forrásnál akár meg is szépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába. Garantált fakultatív Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 25 €

5.       NAP: PARALIA – OLIMPOSZ – PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését, autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy megtekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve formálódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás szerint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természetesen azt is lehet. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a tengerparton.

6.       NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tengerparton, illetve a szállodánkban, majd este aki szeretne, részt vehet egy zenés-táncos görög esten, ahol megismerkedhet a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 25€

7.       NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk Észak-Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések időtartamának függvényében – az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

" } ["images"]=> array(5) { [0]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(86) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/zeusz_foldjen-45842.webp" ["t"]=> string(0) "" } [1]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(85) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/Zeusznyomaban-37705.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [2]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(80) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/meteorak-37347.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [3]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(79) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/paralia-37348.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [4]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(83) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_route_docs_type_7/zeusz-34438.png" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_ski"]=> bool(false) ["is_sport"]=> bool(false) ["is_active"]=> bool(true) ["num_viewed"]=> string(1) "0" ["num_trip"]=> string(1) "2" ["tour_operator_id"]=> string(2) "38" ["departure_locations"]=> string(0) "" ["group_id"]=> string(7) "2368025" ["slug"]=> string(13) "zeusz-foldjen" ["created_at"]=> string(19) "2022-07-02 18:04:36" ["updated_at"]=> string(19) "2022-07-02 18:04:36" ["Rooms"]=> array(2) { [0]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "164735882" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "1 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368025" ["Program"]=> bool(false) } [1]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "164736152" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "2 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368025" ["Program"]=> bool(false) } } ["Locations"]=> array(9) { [21]=> array(11) { ["id"]=> string(2) "21" ["name"]=> string(14) "Görögország" ["replaced_name"]=> string(285) "gorogorszag gorog-szarazfold gorog-korut korutazas-gorogorszagban eszak-gorogorszag kozep-gorogorszag grecko del-gorogorszag gorog-szigetek gorog-korut-grand greece gorog-szigetvilag hajozas-a-gorog-szigetvilagban a-gorog-kultura-nyomaban kis-gorog-korutazas-peloponneszoszi-pihenessel" ["short_name"]=> string(2) "GR" ["long_name"]=> string(14) "Görögország" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "39.0742" ["lng"]=> string(7) "21.8243" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "41.7489" ["lng"]=> string(6) "28.247" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "34.801" ["lng"]=> string(7) "19.3736" } } } ["num_program"]=> string(4) "1567" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(11) "gorogorszag" } [1049]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "1049" ["name"]=> string(7) "Szerbia" ["replaced_name"]=> string(28) "szerbia korutazas-szerbiaban" ["short_name"]=> string(2) "RS" ["long_name"]=> string(7) "Szerbia" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "44.0165" ["lng"]=> string(7) "21.0059" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(5) "46.19" ["lng"]=> string(7) "23.0063" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "42.2315" ["lng"]=> string(7) "18.8385" } } } ["num_program"]=> string(2) "13" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(7) "szerbia" } [1050]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "1050" ["name"]=> string(8) "Belgrád" ["replaced_name"]=> string(47) "belgrad szerbia-belgrad-belgrad belgrad-szerbia" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(17) "Szerbia, Belgrád" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "1049" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "44.8206" ["lng"]=> string(7) "20.4622" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "44.9424" ["lng"]=> string(7) "20.6189" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "44.688" ["lng"]=> string(7) "20.2217" } } } ["num_program"]=> string(1) "5" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "532697" ["slug"]=> string(7) "belgrad" } [4907]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "4907" ["name"]=> string(10) "Macedónia" ["replaced_name"]=> string(32) "makedonia korutazas-macedoniaban" ["short_name"]=> string(2) "MK" ["long_name"]=> string(10) "Macedónia" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "41.6086" ["lng"]=> string(7) "21.7453" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "42.3736" ["lng"]=> string(7) "23.0341" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "40.8538" ["lng"]=> string(7) "20.4524" } } } ["num_program"]=> string(1) "5" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(9) "macedonia" } [5368]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "5368" ["name"]=> string(18) "Paralia (Katerini)" ["replaced_name"]=> string(117) "paralia katerini-paralia gorogorszag-olymposzi-riviera-paralia paralia-gorogorszag paralia-katerinis paralia-katerini" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(54) "Görögország, Olymposzi Riviéra, Paralia (Katerini)" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "7539" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(6) "40.268" ["lng"]=> string(7) "22.5964" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "40.274" ["lng"]=> string(4) "22.6" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "40.2599" ["lng"]=> string(7) "22.5914" } } } ["num_program"]=> string(2) "51" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "959269" ["slug"]=> string(16) "paralia-katerini" } [6513]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6513" ["name"]=> string(12) "Thessaloniki" ["replaced_name"]=> string(62) "thessaloniki szaloniki thesszaloniki thesszaloniki-gorogorszag" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(51) "Görögország, Thesszaloniki régió, Thessaloniki" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(5) "15364" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "40.6401" ["lng"]=> string(7) "22.9444" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "40.656" ["lng"]=> string(7) "22.9901" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "40.5863" ["lng"]=> string(6) "22.902" } } ["wg"]=> array(23) { [0]=> array(1) { ["40.63,22.95"]=> string(13) "pws:ITHESSAL7" } [1]=> array(1) { ["40.63,22.95"]=> string(13) "pws:ITHESSAL2" } [2]=> array(1) { ["40.65,22.93"]=> string(8) "pws:I651" } [3]=> array(1) { ["40.65,22.96"]=> string(14) "pws:ITHESSAL12" } [4]=> array(1) { ["40.61,22.97"]=> string(13) "pws:IKTOUMPA2" } [5]=> array(1) { ["40.6,22.97"]=> string(13) "pws:IMAKEDON3" } [6]=> array(1) { ["40.68,22.95"]=> string(13) "pws:IMAKEDON4" } [7]=> array(1) { ["40.66,23"]=> string(13) "pws:IRETZIKI2" } [8]=> array(1) { ["40.69,23"]=> string(13) "pws:IMACEDON7" } [9]=> array(1) { ["40.59,23"]=> string(14) "pws:ITHESSAL17" } [10]=> array(1) { ["40.57,22.96"]=> string(13) "pws:IU039AU04" } [11]=> array(1) { ["40.57,22.97"]=> string(14) "pws:ITHESSAL13" } [12]=> array(1) { ["40.69,22.86"]=> string(13) "pws:ITHESSAL6" } [13]=> array(1) { ["40.72,22.92"]=> string(13) "pws:IU039AU02" } [14]=> array(1) { ["40.46,22.97"]=> string(14) "pws:ITHESSAL27" } [15]=> array(1) { ["40.76,23.14"]=> string(14) "pws:ITHESSAL28" } [16]=> array(1) { ["40.42,22.93"]=> string(13) "pws:IEPANOMI2" } [17]=> array(1) { ["40.42,22.61"]=> string(13) "pws:IGRPIERI2" } [18]=> array(1) { ["40.61,23.1"]=> string(13) "pws:IHORTIAT2" } [19]=> array(1) { ["40.52,22.97"]=> string(4) "LGTS" } [20]=> array(1) { ["40.52,22.97"]=> string(4) "LGTS" } [21]=> string(24) "Greece/Ikismos+Makedonia" [22]=> string(6) "Greece" } } ["num_program"]=> string(1) "4" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "963291" ["slug"]=> string(12) "thessaloniki" } [8678]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "8678" ["name"]=> string(3) "Nis" ["replaced_name"]=> string(15) "nis-szerbia nis" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(12) "Szerbia, Nis" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "1049" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(4) "43.3" ["lng"]=> string(4) "21.9" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "43.3489" ["lng"]=> string(7) "21.9602" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "43.2835" ["lng"]=> string(7) "21.8265" } } ["wg"]=> array(5) { [0]=> array(1) { ["43.57,22.24"]=> string(13) "pws:ISERBIAK2" } [1]=> array(1) { ["43.33,21.9"]=> string(4) "LYNI" } [2]=> array(1) { ["43.33,21.9"]=> string(4) "LYNI" } [3]=> string(15) "Serbia/Ni%C5%A1" [4]=> string(6) "Serbia" } } ["num_program"]=> string(1) "1" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "536165" ["slug"]=> string(3) "nis" } [9136]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "9136" ["name"]=> string(8) "Szabadka" ["replaced_name"]=> string(25) "szabadka szabadka-szerbia" ["short_name"]=> NULL ["long_name"]=> string(28) "Szerbia, Vajdaság, Szabadka" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "7387" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "46.1003" ["lng"]=> string(7) "19.6656" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.1898" ["lng"]=> string(6) "19.777" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.9975" ["lng"]=> string(7) "19.5712" } } ["wg"]=> array(6) { [0]=> array(1) { ["46.13,19.65"]=> string(13) "pws:I24000SU2" } [1]=> array(1) { ["46.24,20.11"]=> string(13) "pws:ICSONGRD3" } [2]=> array(1) { ["46.25,20.09"]=> string(4) "LHUD" } [3]=> array(1) { ["46.92,19.75"]=> string(4) "LHKE" } [4]=> string(15) "Serbia/Subotica" [5]=> string(6) "Serbia" } } ["num_program"]=> string(1) "5" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "536981" ["slug"]=> string(8) "szabadka" } [24606]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "24606" ["name"]=> string(7) "Balkán" ["replaced_name"]=> string(6) "balkan" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(7) "Balkán" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> NULL ["num_program"]=> string(2) "10" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(6) "balkan" } } ["description_short"]=> string(154) "·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián ·  Olümposz, az istenek hegye ·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába ·  A föld ..." ["location_text"]=> string(23) "Görögország,Belgrád" ["img"]=> string(86) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/zeusz_foldjen-45842.webp" ["AccommodationTypes"]=> array(1) { [0]=> array(1) { ["label"]=> string(6) "Egyéb" } } ["Ratings"]=> array(1) { [0]=> array(1) { ["label"]=> string(3) "***" } } } ["Trip"]=> array(4) { ["Price"]=> array(4) { ["bait_price"]=> NULL ["bait_price_currency_name"]=> NULL ["bait_price_huf"]=> NULL ["base_price_huf"]=> NULL } ["food_service"]=> NULL ["road_type"]=> NULL ["url"]=> string(44) "/gorogorszag/vajdasag/belgrad/zeusz-foldjen/" } ["Tags"]=> array(3) { ["category"]=> array(1) { [3]=> string(11) "Körutazás" } ["rating"]=> array(1) { [64]=> string(3) "***" } ["accommodation_type"]=> array(1) { [119]=> string(6) "Egyéb" } } ["Weather"]=> array(0) { } } } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

$program

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#124 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(7) "2368025"
  ["data_part"]=>
  string(1) "0"
  ["serial_number"]=>
  string(2) "45"
  ["name"]=>
  string(15) "Zeusz földjén"
  ["description"]=>
  string(915) " 

·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián
·  Olümposz, az istenek hegye
·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
·  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteóra kolostorainak megtekintése, de az élet[1]szemlélet átélése is szükséges.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

" ["distance"]=> NULL ["distance_from"]=> NULL ["accommodations"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["address"]=> string(0) "" ["coordinates"]=> array(2) { [0]=> string(0) "" [1]=> string(0) "" } ["name"]=> string(21) "3 csillagos szálloda" ["rating"]=> int(64) } } ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(1) { ["Program"]=> string(9051) "

1.       NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Reggeli indulás után Szeged-Röszke útvonalon érkezés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelében található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza díszterme különösen szép. Folytatjuk városnézésünket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, megtekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar szecesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújították. Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2.       NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – THESSZALONIKI – PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszelték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paralia központjában lévő szállásunkra, mely júniusban a Regina Mare ***, míg szeptemberben a Hotel Central *** lesz (5 éj). Mindkét szálloda modern, szép hotel, központi fekvésűek, közvetlen környékük telis-tele van éttermekkel, ahol változatosan tudnak vacsorázni. Mindkettőtől egy sarokra, kb. 100 m-re van a homokos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3.       NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton. Ezen a napon lesz idejük körbejárni a hangulatos tengerparti várost, és néhány helyi finomságot is kipróbálni, mint például a gyrost, vagy a bátrabbak a tenger gyümölcseit is megkóstolhatják.

4.       NAP: PARALIA – METEORÁK – PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavaslatunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Délután séta Kalambakában. Visszaúton megállunk a Tempi-völgyben, ahol az Aphrodithe forrásnál akár meg is szépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába. Garantált fakultatív Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 25 €

5.       NAP: PARALIA – OLIMPOSZ – PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését, autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy megtekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve formálódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás szerint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természetesen azt is lehet. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a tengerparton.

6.       NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tengerparton, illetve a szállodánkban, majd este aki szeretne, részt vehet egy zenés-táncos görög esten, ahol megismerkedhet a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 25€

7.       NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk Észak-Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések időtartamának függvényében – az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

" } ["images"]=> array(5) { [0]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(86) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/zeusz_foldjen-45842.webp" ["t"]=> string(0) "" } [1]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(85) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/Zeusznyomaban-37705.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [2]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(80) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/meteorak-37347.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [3]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(79) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_docs_type_6/paralia-37348.jpg" ["t"]=> string(0) "" } [4]=> array(3) { ["a"]=> string(0) "" ["f"]=> string(83) "https://innomanagement.hu/prokotravel/docs/travel_route_docs_type_7/zeusz-34438.png" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_ski"]=> bool(false) ["is_sport"]=> bool(false) ["is_active"]=> bool(true) ["num_viewed"]=> string(1) "0" ["num_trip"]=> string(1) "2" ["tour_operator_id"]=> string(2) "38" ["departure_locations"]=> string(0) "" ["group_id"]=> string(7) "2368025" ["slug"]=> string(13) "zeusz-foldjen" ["created_at"]=> string(19) "2022-07-02 18:04:36" ["updated_at"]=> string(19) "2022-07-02 18:04:36" ["Rooms"]=> array(2) { [0]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "164735882" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "1 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "1" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "1" ["min_people"]=> string(1) "1" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368025" ["Program"]=> bool(false) } [1]=> array(17) { ["id"]=> string(9) "164736152" ["serial_number"]=> NULL ["name"]=> string(8) "2 ágyas" ["num_people"]=> string(1) "2" ["num_extra_people"]=> string(1) "0" ["min_adults"]=> string(1) "2" ["min_people"]=> string(1) "2" ["ages"]=> array(1) { ["Felnőtt"]=> array(2) { ["from"]=> int(0) ["to"]=> int(120) } } ["adult_from"]=> NULL ["adult_to"]=> NULL ["child_from"]=> NULL ["child_to"]=> NULL ["baby_from"]=> NULL ["baby_to"]=> NULL ["capacity"]=> string(1) "0" ["program_id"]=> string(7) "2368025" ["Program"]=> bool(false) } } ["Locations"]=> array(9) { [21]=> array(11) { ["id"]=> string(2) "21" ["name"]=> string(14) "Görögország" ["replaced_name"]=> string(285) "gorogorszag gorog-szarazfold gorog-korut korutazas-gorogorszagban eszak-gorogorszag kozep-gorogorszag grecko del-gorogorszag gorog-szigetek gorog-korut-grand greece gorog-szigetvilag hajozas-a-gorog-szigetvilagban a-gorog-kultura-nyomaban kis-gorog-korutazas-peloponneszoszi-pihenessel" ["short_name"]=> string(2) "GR" ["long_name"]=> string(14) "Görögország" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "39.0742" ["lng"]=> string(7) "21.8243" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "41.7489" ["lng"]=> string(6) "28.247" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "34.801" ["lng"]=> string(7) "19.3736" } } } ["num_program"]=> string(4) "1567" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(11) "gorogorszag" } [1049]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "1049" ["name"]=> string(7) "Szerbia" ["replaced_name"]=> string(28) "szerbia korutazas-szerbiaban" ["short_name"]=> string(2) "RS" ["long_name"]=> string(7) "Szerbia" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "44.0165" ["lng"]=> string(7) "21.0059" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(5) "46.19" ["lng"]=> string(7) "23.0063" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "42.2315" ["lng"]=> string(7) "18.8385" } } } ["num_program"]=> string(2) "13" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(7) "szerbia" } [1050]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "1050" ["name"]=> string(8) "Belgrád" ["replaced_name"]=> string(47) "belgrad szerbia-belgrad-belgrad belgrad-szerbia" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(17) "Szerbia, Belgrád" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "1049" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "44.8206" ["lng"]=> string(7) "20.4622" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "44.9424" ["lng"]=> string(7) "20.6189" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "44.688" ["lng"]=> string(7) "20.2217" } } } ["num_program"]=> string(1) "5" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "532697" ["slug"]=> string(7) "belgrad" } [4907]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "4907" ["name"]=> string(10) "Macedónia" ["replaced_name"]=> string(32) "makedonia korutazas-macedoniaban" ["short_name"]=> string(2) "MK" ["long_name"]=> string(10) "Macedónia" ["type"]=> string(7) "country" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(7) "41.6086" ["lng"]=> string(7) "21.7453" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "42.3736" ["lng"]=> string(7) "23.0341" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "40.8538" ["lng"]=> string(7) "20.4524" } } } ["num_program"]=> string(1) "5" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(9) "macedonia" } [5368]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "5368" ["name"]=> string(18) "Paralia (Katerini)" ["replaced_name"]=> string(117) "paralia katerini-paralia gorogorszag-olymposzi-riviera-paralia paralia-gorogorszag paralia-katerinis paralia-katerini" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(54) "Görögország, Olymposzi Riviéra, Paralia (Katerini)" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "7539" ["coordinates"]=> array(3) { ["lat"]=> string(6) "40.268" ["lng"]=> string(7) "22.5964" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "40.274" ["lng"]=> string(4) "22.6" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "40.2599" ["lng"]=> string(7) "22.5914" } } } ["num_program"]=> string(2) "51" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "959269" ["slug"]=> string(16) "paralia-katerini" } [6513]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "6513" ["name"]=> string(12) "Thessaloniki" ["replaced_name"]=> string(62) "thessaloniki szaloniki thesszaloniki thesszaloniki-gorogorszag" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(51) "Görögország, Thesszaloniki régió, Thessaloniki" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(5) "15364" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "40.6401" ["lng"]=> string(7) "22.9444" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(6) "40.656" ["lng"]=> string(7) "22.9901" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "40.5863" ["lng"]=> string(6) "22.902" } } ["wg"]=> array(23) { [0]=> array(1) { ["40.63,22.95"]=> string(13) "pws:ITHESSAL7" } [1]=> array(1) { ["40.63,22.95"]=> string(13) "pws:ITHESSAL2" } [2]=> array(1) { ["40.65,22.93"]=> string(8) "pws:I651" } [3]=> array(1) { ["40.65,22.96"]=> string(14) "pws:ITHESSAL12" } [4]=> array(1) { ["40.61,22.97"]=> string(13) "pws:IKTOUMPA2" } [5]=> array(1) { ["40.6,22.97"]=> string(13) "pws:IMAKEDON3" } [6]=> array(1) { ["40.68,22.95"]=> string(13) "pws:IMAKEDON4" } [7]=> array(1) { ["40.66,23"]=> string(13) "pws:IRETZIKI2" } [8]=> array(1) { ["40.69,23"]=> string(13) "pws:IMACEDON7" } [9]=> array(1) { ["40.59,23"]=> string(14) "pws:ITHESSAL17" } [10]=> array(1) { ["40.57,22.96"]=> string(13) "pws:IU039AU04" } [11]=> array(1) { ["40.57,22.97"]=> string(14) "pws:ITHESSAL13" } [12]=> array(1) { ["40.69,22.86"]=> string(13) "pws:ITHESSAL6" } [13]=> array(1) { ["40.72,22.92"]=> string(13) "pws:IU039AU02" } [14]=> array(1) { ["40.46,22.97"]=> string(14) "pws:ITHESSAL27" } [15]=> array(1) { ["40.76,23.14"]=> string(14) "pws:ITHESSAL28" } [16]=> array(1) { ["40.42,22.93"]=> string(13) "pws:IEPANOMI2" } [17]=> array(1) { ["40.42,22.61"]=> string(13) "pws:IGRPIERI2" } [18]=> array(1) { ["40.61,23.1"]=> string(13) "pws:IHORTIAT2" } [19]=> array(1) { ["40.52,22.97"]=> string(4) "LGTS" } [20]=> array(1) { ["40.52,22.97"]=> string(4) "LGTS" } [21]=> string(24) "Greece/Ikismos+Makedonia" [22]=> string(6) "Greece" } } ["num_program"]=> string(1) "4" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "963291" ["slug"]=> string(12) "thessaloniki" } [8678]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "8678" ["name"]=> string(3) "Nis" ["replaced_name"]=> string(15) "nis-szerbia nis" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(12) "Szerbia, Nis" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "1049" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(4) "43.3" ["lng"]=> string(4) "21.9" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "43.3489" ["lng"]=> string(7) "21.9602" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "43.2835" ["lng"]=> string(7) "21.8265" } } ["wg"]=> array(5) { [0]=> array(1) { ["43.57,22.24"]=> string(13) "pws:ISERBIAK2" } [1]=> array(1) { ["43.33,21.9"]=> string(4) "LYNI" } [2]=> array(1) { ["43.33,21.9"]=> string(4) "LYNI" } [3]=> string(15) "Serbia/Ni%C5%A1" [4]=> string(6) "Serbia" } } ["num_program"]=> string(1) "1" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "536165" ["slug"]=> string(3) "nis" } [9136]=> array(11) { ["id"]=> string(4) "9136" ["name"]=> string(8) "Szabadka" ["replaced_name"]=> string(25) "szabadka szabadka-szerbia" ["short_name"]=> NULL ["long_name"]=> string(28) "Szerbia, Vajdaság, Szabadka" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> string(4) "7387" ["coordinates"]=> array(4) { ["lat"]=> string(7) "46.1003" ["lng"]=> string(7) "19.6656" ["map"]=> array(2) { ["NE"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "46.1898" ["lng"]=> string(6) "19.777" } ["SW"]=> array(2) { ["lat"]=> string(7) "45.9975" ["lng"]=> string(7) "19.5712" } } ["wg"]=> array(6) { [0]=> array(1) { ["46.13,19.65"]=> string(13) "pws:I24000SU2" } [1]=> array(1) { ["46.24,20.11"]=> string(13) "pws:ICSONGRD3" } [2]=> array(1) { ["46.25,20.09"]=> string(4) "LHUD" } [3]=> array(1) { ["46.92,19.75"]=> string(4) "LHKE" } [4]=> string(15) "Serbia/Subotica" [5]=> string(6) "Serbia" } } ["num_program"]=> string(1) "5" ["yahoo_woeid"]=> string(6) "536981" ["slug"]=> string(8) "szabadka" } [24606]=> array(11) { ["id"]=> string(5) "24606" ["name"]=> string(7) "Balkán" ["replaced_name"]=> string(6) "balkan" ["short_name"]=> string(0) "" ["long_name"]=> string(7) "Balkán" ["type"]=> string(4) "city" ["parent_id"]=> NULL ["coordinates"]=> NULL ["num_program"]=> string(2) "10" ["yahoo_woeid"]=> NULL ["slug"]=> string(6) "balkan" } } ["description_short"]=> string(154) "·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián ·  Olümposz, az istenek hegye ·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába ·  A föld ..." ["location_text"]=> string(23) "Görögország,Belgrád" } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Utazás alapadatai 2022

3 csillag
3 csillagos szálloda (***)

·  Nyaralás a homokos tengerparton Paralián
·  Olümposz, az istenek hegye
·  Az utazás során rövid kitekintés Szerbiába
·  A föld és az ég találkozásánál: Meteorák

Görögország semmihez nem fogható csoda. Ehhez nem elég a tenger és a Meteóra kolostorainak megtekintése, de az élet[1]szemlélet átélése is szükséges.
Dr. Balogh Ádám – Balkán szakértő

Program

1.       NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – SZABADKA – NIS

Reggeli indulás után Szeged-Röszke útvonalon érkezés Szerbiába, városnézés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt, mivel a közelében található a Palicsi-tó. Megtekintjük a fő nevezetességeket. A Városháza díszterme különösen szép. Folytatjuk városnézésünket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, megtekintünk egy gyönyörű palotát és a zsinagógát. A szabadkai Jakab és Komor téri zsinagógát 1902 szeptemberében, a zsidó nagyünnepek alkalmával szentelték fel, ekkor vehette birtokába a szabadkai zsidóság. Építészei Komor Marcell és Jakab Dezső budapesti műépítészek voltak, akik az épületet a magyar szecesszió stílusában álmodták meg. Pár éve szépen felújították. Városnézésünk után keresztülutazunk a Vajdaságon és Belgrád érintésével érkezünk Nis környékére. Szállás, vacsora.

2.       NAP: ÉSZAK-MACEDÓNIA – THESSZALONIKI – PARALIA

Reggeli után folytatjuk utunkat, Észak-Macedónián áthaladva a kora délutáni órákban érkezünk Görögországba. Thesszalonikibe érve buszos városnézés, majd rövid séta Észak-Görögország legnagyobb városában. A Fehér torony a város legismertebb látványossága. XVIII. században „Oroszlántorony” majd „Kalamaria erőd” néven volt ismert, majd a XIX. században a „Janicsárok tornya” és a „Véres torony” néven híresült el. Az elnevezést azért kapta, mert börtönként szolgált és a janicsárok gyakran itt végezték ki a foglyaikat. 1890-ben zsidó foglyok fehérre meszelték a tornyot, hogy így visszaszerezzék szabadságukat. Azóta nevezik Fehér toronynak. Ezt követően már csak rövid ideig volt börtön, jelenleg múzeum. A környéke a város egyik legpezsgőbb hangulatú központja. Este érkezünk Paralia központjában lévő szállásunkra, mely júniusban a Regina Mare ***, míg szeptemberben a Hotel Central *** lesz (5 éj). Mindkét szálloda modern, szép hotel, központi fekvésűek, közvetlen környékük telis-tele van éttermekkel, ahol változatosan tudnak vacsorázni. Mindkettőtől egy sarokra, kb. 100 m-re van a homokos tengerpart. Itt a vízi sportokat is ki lehet próbálni, továbbá lehet napozóágyakat és napernyőket bérelni.

3.       NAP: PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés a homokos tengerparton. Ezen a napon lesz idejük körbejárni a hangulatos tengerparti várost, és néhány helyi finomságot is kipróbálni, mint például a gyrost, vagy a bátrabbak a tenger gyümölcseit is megkóstolhatják.

4.       NAP: PARALIA – METEORÁK – PARALIA

Reggeli után, aki akar, fürdik, napozik az aranysárga színű homokos tengerparton, de van egy fakultatív programjavaslatunk is. Jöjjenek, tekintsék meg velünk az UNESCO Világörökség Listáján is szereplő Meteorákat. A sziklaszirtekre épített kolostorok a világ egyedülálló látványosságai. A Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek mindegyike 600 évnél idősebb. A környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált. 1920-ig ezeket az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Az első világháborút követően, különösen az 1960-as évektől új utat építettek Kalambakától a kolostorokig. A kolostorok közül ma már csak hatot használnak a szerzetesek. Hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és a mély szakadékokat átívelő hidakon bárki elérheti az épületeket. Két kolostor megtekintése szerepel programunkban. Ezt követően egy ikonfestő műhelyt keresünk fel, ahol emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőség. Délután séta Kalambakában. Visszaúton megállunk a Tempi-völgyben, ahol az Aphrodithe forrásnál akár meg is szépülhetünk. Késő délutáni órákban érkezünk vissza a szállodába. Garantált fakultatív Meteorák kirándulás (belépővel, jelentkezés a helyszínen): 25 €

5.       NAP: PARALIA – OLIMPOSZ – PARALIA

Délelőtt folytatjuk Görögország megismerését, autóbuszunkkal elmegyünk a görög mitológiából is ismert Olimposz hegy megtekintésére. Az Olimposz hegység több mint 200 millió éve formálódik Görögország területén. Legmagasabb csúcsa a Mitikas 2.918 méter magasról tekint le Pieria megyére és az Olimpos Riviéra part menti településeire. A hegy az akkori vallás szerint a 12 ókori Isten lakhelyéül szolgált. Az ókorban több város és templom is volt a környéken. A tengerparttól több mint 950 m-t emelkedünk a kilátóig, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban. Reméljük, felhők nem árnyékolják be a mesés kilátást. Aki a kirándulás helyett a szállodában akar maradni, természetesen azt is lehet. Délután érünk vissza szállásunkra, majd fürdés, pihenés a tengerparton.

6.       NAP: PIHENÉS

Egész nap sportolási lehetőség vagy fürdés, pihenés a tengerparton, illetve a szállodánkban, majd este aki szeretne, részt vehet egy zenés-táncos görög esten, ahol megismerkedhet a görög konyhával és a szirtakival. Zenés-táncos görög est vacsorával: 25€

7.       NAP: GÖRÖGORSZÁG – BUDAPEST

Korán reggel hidegcsomaggal indulunk Észak-Macedónián és Szerbián keresztül hazafelé. Határátlépés. Szeged után Budapestre érkezés – határátlépések időtartamának függvényében – az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Érintett területek

 • Görögország
 • Szerbia
 • Belgrád
 • Macedónia
 • Paralia (Katerini)
 • Thessaloniki
 • Nis
 • Szabadka
 • Balkán

További ajánlatok (időpontok és árak)

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk