Az oltottak mostantól tesztelés nélkül utazhatnak az Emírségekbe

Kategória: Hírek,

Az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Vészhelyzeti Válság- és Katasztrófavédelmi Hatósága (NCEMA) bejelentette a COVID-19 ellen bevezetett intézkedések enyhítését február 26-tól.

Az utazók számára a legfontosabb újdonság, hogy február 26-tól a teljesen oltott utazók számára nem szükséges a negatív PCR-teszt felmutatása az Emírségekbe történő beutazáshoz.

A belépéshez mindössze a teljes oltottságot igazoló, QR-kóddal ellátott oltási igazolás felmutatása a feltétel - írja a turizmus.com.

Azoknak, akik nem rendelkeznek teljes oltottsággal, továbbra is be kell mutatniuk a legfeljebb 48 órán belül elvégzett negatív PCR-teszt eredményét, vagy az utazástól számított egy hónapon belül kapott, QR-kóddal ellátott igazolást a COVID-19 fertőzésből való felépülésről.

Nézd meg Dubai csomagajánlatainkat »

A közlemény szerint emellett február 26-tól a maszk viselése a nyilvános, zárt helyiségekben továbbra is kötelező, a szabadban azonban fakultatívvá vált. Döntés született arról is, hogy a kontaktszemélyekre vonatkozó karanténkövetelményeket eltörlik.

Helyi szinten emellett minden emirátusnak lehetősége van arra, hogy az ország létfontosságú ágazatainak megfelelően rugalmasan határozza meg a karantén időtartamát és a kontaktszemélyek PCR-kötelezettségére vonatkozó szabályokat.

Javasoljuk, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódj az aktuális belépési feltételekről a Konzuli Szolgálat weboldalán.
(forrás: turizmus.com)

Vissza a bejegyzésekhez