Minden nemzetközi protokollnak megfelel a Budapest Airport járványkezelése

Kategória: Hírek,

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) megvizsgálta a Budapest Airport járványügyi intézkedéseit, és hivatalosan is akkreditálttá nyilvánította a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret a légiközlekedés újraindítását célzó programban.

Az ACI által elindított, az ICAO Tanács Légiközlekedés Fellendítési Munkacsoport ajánlásain és a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa Légiközlekedés Újraindítási és Fellendítési irányelvein alapuló kezdeményezés annak érdekében jött létre, hogy a repülőterek körében segítse a járványügyi protokoll gyakorlati alkalmazását, elősegítve a légiközlekedési iparág mielőbbi újraindulását - írja a turizmus.com.

Az akkreditáció bizonyítja, hogy a Budapest Airport a hazai és nemzetközi hatóságokkal közösen, a nemzetközi protokollnak megfelelően biztosítja az ajánlások betartását, minimalizálva ezzel a fertőzés kockázatát.

A Budapest Airport már a koronavírus járvány európai megjelenésének kezdetén meghozott minden lehetséges intézkedést a repülőtéren tartózkodó utasok és a személyzet egészségének védelmében.

A repülőtér-üzemeltető folyamatosan fenntartja a repülőtéri fertőtlenítő takarítást, a személyek közötti 1,5 méteres távolság betartatása érdekében padlómatricákat, a tranzitterület minden második ülésére pedig tiltómatricákat helyezett ki.

A személyzet számára kötelező a maszk viselése, és ahol az megoldható volt, térelválasztó plexit telepítettek a személyzet és az utasok közé. A terminálokon rendszeresen fertőtlenített szellőztetőrendszer gondoskodik a megfelelő légcseréről.

Az utasok számára az épület minden pontján automata kézfertőtlenítőket helyeztek ki, és automaták segítségével lehetőséget biztosítanak az utasok számára a poggyászok önálló feladására, illetve az utasfelvétel (check-in) elvégzésére.

Decemberben pedig bárki által igénybe vehető koronavírus tesztközpont nyílt a budapesti repülőtér 2B Terminál érkezési szintjén. A szolgáltatás különösen nagy segítséget jelenthet az érkező, de akár az induló utasok számára is. A szűrőállomáson PCR vagy antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség.
(forrás: turimus.com, kép forrása: bud.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

Vissza a bejegyzésekhez