Ciprus is megnyitja határait a turisták előtt

Kategória: Hírek,

Ciprus június 9-től szakaszosan megnyitja a határait a turisták előtt - jelentette be Yiannis Karousos közlekedési miniszter.

A szakasos nyitás kezdetben csak 13 EU-s országnak teszi lehetővé a turista célú beutazást Ciprusra, köztük Magyarország számára is.

A döntés értelmében ugyanis Ciprus három csoportra osztja az országokat a koronavírus fertőzöttségi szintje szerint. Az első csoportba került az a 13 ország, amely a legkevésbé fertőzött koronavírussal. Magyarország mellett többek között Ausztria, Szlovákia és Szlovénia is itt van az első csoportban. A másodikba került 6 ország, például Horvátország, Románia és Lengyelország is. A harmadik csoport mindenki más, akiket nem nevesítenek. Köztük van Ciprus két legfontosabb küldő országa, az Egyesült Királyság és Oroszország is.

Magyarországról kezdetben teszttel, majd 20-ától már teszt nélkül is utazhatunk

A két nemzetközi reptér június 8-án nyit. Június 20-ig az első két csoport országaiból engednek be gépeket, de az utasoknak negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük a belépéshez. Június 20. után viszont az első csoport országaiból érkezők teszt nélkül beléphetnek, a második csoportra továbbra is vonatkozik a tesztkötelezettség.

Június 20. után tehát a magyar turistáknak már koronavírus tesztet sem kell felmutatni a beutazáshoz. Budapestről és Bécsből is repülhetünk

Ami a járatokat illeti, a Wizz akár már június 10-től repülhet Larnakába, június végéig heti két járatot terveznek. Ausztria is az első csoportban van, Bécsből június 14-től van járat, szintén heti kétszer. Budapestről Pafoszra a Ryanair július 4-től indul újra a tervek szerint.

Vissza a bejegyzésekhez