Hivatalos: július 1-től nyaralhatunk Görögországban

Kategória: Hírek,

Görögország július 1-től fogad újra külföldi repülőjáratokat az ország felkapott turisztikai helyszínein, Athénba pedig már június 15-től utazhatunk.

Olaszország után a görög kormány is hivatalossá tette a koronavírus járvány okozta korlátozások feloldásának időpontját, illetve ismertette az országba való beutazás feltételeit. A közlemény szerint a nemzetközi repülőgépjáratokat először az athéni reptéren állítják vissza, júliustól pedig újraindítják a közvetlen járatokat a népszerű nyaralóhelyekre is. 

Az első turistákat azokból az országokból várják, ahol jobbak a járványügyi helyzet mutatói; itt a Balkán és Észak-Európa országai kerültek szóba.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök közölte továbbá, hogy turizmusélénkítő csomagjuk részeként csökkentik menetjegyek, a kávé és az alkoholt nem tartalmazó italok adóját 24-ről 13 százalékra. Minderre azért van szükség, mert Görögország gazdasága nagyban függ a turizmustól, és a tavalyi évben 30 millió turista látogatott az országba, ami lakosságának a háromszorosa - számolt be a Reuters.

Nem szükséges koronavírus teszt a belépéshez

A kormányfő arról is beszélt, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem lesz szükség a beutazáshoz negatív koronavírustesztre, és 14 napos karanténra sem köteleznek senkit, miután belépett az országba. Azt ugyanakkor nem árt tudni, hogy szükség esetén tesztelhetik az országba látogatókat, illetve be kell tartani a koronavírus miatti előírásokat.

Görögországban egyébként 2850 Covid-19 esetet tartanak nyilván, és 166 halálos áldozatot követelt eddig a vírus, ami viszonylag alacsony szint a többi uniós országéhoz képest.

Vissza a bejegyzésekhez