Hivatalos: Megszűnik a karanténkötelezettség Európán belül

Kategória: Hírek,

Az Európai Únió tagállamai mellett Szerbiába, Svájcba, Liechtensteinbe, Norvégiába és Izlandra is szabadon utazhatunk.

A világjárvánnyal szembeni eredményes védekezés érdekében bevezetett rendkívüli jogrend végeztével változnak a határátlépésre vonatkozó szabályok is – jelentette be Szijjártó Péter közösségi oldalán.

“Ennek értelmében éjféltől az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, a norvég és az izlandi állampolgárok szabadon beléphetnek Magyarország területére.

Ezzel párhuzamosan a magyar állampolgárok mentesülnek a karanténba vonulás kötelezettsége alól, ha az Európai Unió tagállamaiból, Szerbiából, Svájcból, Liechtensteinből, Norvégiából vagy Izlandról térnek haza.” - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Júliustól szinte mindenhova utazhatunk

A döntés értelmében tehát hazatéréskor nem kell 14 napos hatósági karanténba vonulnunk, Így már csak arra kell figyelnünk, hogy mely európai országok nyitották meg határaikat.

A népszerű nyaralóhelyek közül Olaszország, Horvátország, Szlovénia és Bulgária már korlátozásmentesen várja a magyar turistákat, de Ciprusra (június 20.), Spanyolországba (június 21.) és a görög szigetekre (július 1.) is napokon belül szabadon utazhatunk. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

Utazási tanácsok a koronavírus idejére

Péntektől korlátozások nélkül utazhatunk Horvátországba

Mától szabadon utazhatunk Ausztriába, Szlovákiába és Csehországba

Ciprus is megnyitja határait a turisták előtt

Vissza a bejegyzésekhez