Horvátország eltörölte a beutazási korlátozásokat

Kategória: Hírek,

Április 9-én megszűntek a beutazási korlátozások Horvátországban: az EU-állampolgároknak mostantól sem oltási igazolványra sem tesztre nincs szüksége a határátlépéshez.

"Gyakorlatilag péntek éjféltől az összes eddigi korlátozást hatályon kívül helyezzük" - jelentette be Davor Bozinovic belügyminiszteramit. "A koronavírus-járvány következményei már nincsenek jelentős hatással az egészségügyi rendszerre" - mutatott rá.

Ennek megfelelően az európai uniós állampolgárok korlátozások nélkül léphetnek be Horvátországba, ez vonatkozik az Ukrajnából érkező menekültekre is.

Nem uniós állampolgároknak a továbbiakban is rendelkezniük kell védettségi igazolással, de nem kell többé megindokolniuk beutazásuk célját.

A belépési korlátozások megszüntetése mellett a maszkviselési kötelezettséget is szinte mindenhol eltörlik. Kizárólag a kórházakban és az egészségügyi-szociális intézményekben marad kötelező a maszk viselése. 

Vili Beros egészségügyi miniszter hozzátette: Horvátországban a felnőtt lakosság 70 százaléka már kapott legalább egy védőoltást, csökkent a kórházban kezelt betegek száma és a járvány is visszavonulóban van. "Mindez hozzájárult ahhoz, hogy az enyhítések mellett döntöttünk"
 
Mindazonáltal figyelmeztetett: a járvány nem ért véget, a vírus még mindig jelen van, különösen az időseknek és az immunhiányos betegeknek kell vigyázniuk, és beoltatniuk magukat a koronavírus ellen.
(forrás: turizmus.com)
Vissza a bejegyzésekhez