Július 7-től újra utazhatunk Dubaiba

Kategória: Hírek,

A népszerű luxusüdülőhely szigorú biztonsági előírások mellett nyitja meg kapuit a turisták előtt.

A külföldi turisták július 7-től léphetnek be légi úton Dubaiba, már amennyiben teljesítik az Egyesült Arab Emírségekbe való belépés minden követelményét.

A beutazás feltételei

A Dubaiba utazóknak rendelkezniük kell COVID-19-re kiterjedő nemzetközi egészségbiztosítással, illetve be kell mutatniuk egy 96 óránál nem régebbi koronavírus teszt negatív eredményét – ha ezzel nem rendelkeznek, akkor a repülőtéren kell tesztet elvégezniük saját költségre. 

Továbbá a látogatóknak le kell tölteniük a COVID-19 DXB alkalmazást és regisztrálniuk kell, hogy megkönnyítsék a koordinációt és az egészségügyi hatóságokkal való kommunikációt, amennyiben COVID-19 tüneteket tapasztalnak.

 

Emellett érkezéskor testhőmérséklet mérésre kell számítani, és akiknél a szükség esetén elvégzett PCR teszt pozitív eredményt mutat, azoknak 14 napig egy kormányzati intézményben kell karanténba vonulniuk, mindezt saját költségükön. 

Az Emirates is újraindul

A nyitási előkészületekkel egyidőben az Emirates június 20. és július 15. között további 10 célállomással bővíti járatkínálatát, így már 40 desztináció elérhető a világ legnagyobb légitársaságával – áll a légitársaság sajtóközleményében.

Júliusban az Emirates a következő úti célokra indítja újra járatait: London (Heathrow), Manchester, Frankfurt, Párizs, Zürich, Madrid, Amszterdam, Koppenhága, Dublin, New York (JFK), Toronto, Kuala Lumpur, Szingapúr és Hongkong.

Ezek mellett az alábbi célállomásokon bővíti járatai számát: Colombo, Szialkot, Isztambul (június 25-től); Auckland, Bejrút, Brüsszel, Hanoi és Ho Si Minh-város (július 1-től); illetve Barcelona és Washington (július 15-től).

 

Bár a ferihegyi újraindulásra a légitársaság közleménye nem tér ki, a foglalási rendszerek adatai szerint a korábban tervezett július 15-ről az Emirates újabb két héttel augusztus 1-re halasztotta a Dubai és Budapest közötti járatainak újraindítását.

(forrás: airportal.hu, startlap.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek: 

Utazási tanácsok a koronavírus idejére

Vissza a bejegyzésekhez