Ezek a legjobb balatoni strandok 2020-ban

Kategória: Hírek,

Idén is megrendezésre került a balatoni Kék Hulám Zászló verseny, mely során összesen 35 strandot minősítettek meghatározott szempontrendszer alapján.

A Balatoni Szövetség még 2004-ben indította el a Kék Hullám Zászló, amely a strandok és kikötők vizének, és környezetének tisztaságát hivatott szimbolizálni. A „védjegyet” minden évben pályázat keretében nyerhetik el az önkéntesen jelentkező balatoni strandokat, és kikötőket üzemeltető szervezetek, önkormányzatok.

A 2020-as minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyelnek. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát és egyéb szolgáltatásokat (WIFI, értékmegőrző stb.).

A végső pontszámok alapján a versenyen részt vevő strandok 2, 3, 4 és 5 csillagos besorolást kaptak.

2 csillagos strand:

3 csillagos strandok:

4 csillagos strandok:

5 csillagos strandok:

A minősítés során legtöbb pontszámot elért strand idén a gyenesdiási Diási Játékstrand lett, amely a Balaton járványügyi védekezésben legfelkészültebb strandja 2020. címet is elnyerte.

 

Balatoni szállások >>

 

(forrás: csodalatosbalaton.hu, kép: gyenesdias.info.hu)

Vissza a bejegyzésekhez