Novembertől szabad az út az Egyesült Államokba

Kategória: Hírek,

Az Egyesült Államok november elején újra megnyitja határait az Egyesült Királyságból és az EU-ból érkező, teljes körűen beoltott személyek előtt.

A nem amerikai utazóknak az új szabályok részeként igazolniuk kell majd a Covid-19 elleni teljes körű oltást. Emellett az indulás előtt 72 óránál nem régebben készített, negatív koronavírustesztre is szükségük lesz a beutazáshoz – írja a turizmus.com.

Az enyhítés véget vet annak a 18 hónapos tilalomnak, amely alapján a legtöbb, amerikai állampolgársággal nem rendelkező utazó Egyesült Államokba történő beutazását akadályozta.

A tilalmat eredetileg 2020. március 17-én vezette be a Trump-kormányzat, még a Covid-válság kezdeti szakaszában.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) szerint az Egyesült Királyságból és az EU-ból érkező látogatók visszafogadása az Egyesült Államokba létfontosságú lépés.

Julia Simpson, a WTTC elnöke és vezérigazgatója elmondta: "Az EU-ból az Egyesült Államokba érkező látogatók 2019-ben több mint 35 milliárd dollárral, az Egyesült Királyságból érkező látogatók pedig több mint 11 milliárd dollárral járultak hozzá a gazdasághoz. A WTTC már régóta követeli, hogy az USA nyisson újra. Kutatásaink azt mutatják, hogy a határok megnyitása 198 millió dollárt pumpál vissza az USA gazdaságába minden egyes nap."

(forrás: turizmus.com)

USA körutazások és városlátogatások »

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Vissza a bejegyzésekhez