Állami tulajdonba került a sármelléki repülőtér

Kategória: Hírek,

Lezárult a sármelléki reptér eladása, amelynek eredményeként az állam tulajdonába került a létesítményt üzemeltető Hévíz-Balaton Airport Kft. 90 százalékos részesedése.

Állami többségi tulajdonba került a sármelléki repülőtér a nyár óta folyamatban lévő tárgyalássorozat után - írja a portfolio.hu a nemzeti vagyonkezelő közlésére hivatkozva.

November 11-én mintegy 114 millió forint vételáron kelt el a Hévíz-Balaton Kft. 90 százalékos tulajdonrésze, így november 12-től az állam tulajdonosi jogkörét a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja. Hévíz Város Önkormányzata megtartotta az eddigi 10 százalékos részesedését.

A vagyonkezelő szerint a cél a sármelléki repülőtérrel, hogy a Balaton és Hévíz vonzerejét növelje (az egészségturisztikai kínálatban az egyik kiemelt üdülési célterület a Hévízi-tó) és a térség fejlesztési elképzeléseihez is hozzájárulhat. Az akvizícióról szóló augusztusi kormányrendelet indoklása szerint a lépéssel hatékonyabban lehet felhasználni a repülőtér állami támogatásait, amelyek így ellenőrizhetőbbé válnak.
(forrás: portfolio.hu, kép forrása: azutazo.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Vissza a bejegyzésekhez