Péntektől Spanyolország sárga kategóriába kerül

Kategória: Hírek,

A koronavírus-fertőzés miatt zöldből sárga besorolású lett Spanyolország – derül ki az országos tisztifőorvos szerdán közzétett határozatából. 

A határozat, amely a Hivatalos Értesítőben jelent meg, péntektől hatályos - írja a hvg.hu. E szerint Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat már nem alacsony.

Mint ismert, a magyar kormány július 15-én léptette hatályba az új beutazási korlátozásokat annak érdekében, hogy minimalizálni lehessen a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélyét. A vonatkozó kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat, és ennek megfelelően rendelkezik az onnan érkezők határátlépésének korlátozásáról.

Azon országok, amelyekben súlyos az aktuális fertőzöttség mértéke, vörös jelzést kaptak. Jelenleg ebbe a kategóriába tartozik az Albán Köztársaság, Bosznia-Hercegovina, Fehérorosz Köztársaság, Koszovói Köztársaság, Észak-macedón Köztársaság, Moldova, Montenegró, Ukrajna, továbbá a legtöbb ázsiai, amerikai és az összes afrikai és ausztráliai ország.

Azokat az államokat, amelyekben aktuális fertőzöttségi mértéke kevésbé súlyos, a sárga jelzésű csoportba sorotlák. Európában ida tartozik Bulgária, Egyesült Királyság, Norvégia, Oroszországi Föderáció, Románia, Szerb Köztársaság, Svéd Királyság. Ázsiában Japán, Kínai Népköztársaság, Amerikában pedig az Egyesült Államok és Kanada. 

Azokat az országokat, amelyek sem sárga, sem piros jelzést nem kaptak, zöld kategóriába sorolták. Ezekben a fertőzöttség és a kockázat is alacsony, a belépés vállalható. Az aktuális lista ide kattintva olvasható.

A Magyarországra való belépésnél más szabályok vonatkoznak a magyar állampolgárokra és hozzátartozóikra, illetve a nem magyarokra. Ezekről a korlátozásokról korábbi cikkünkben írtunk részletesebben.

Az országok besorolását hetente felülvizsgálják, a kormány, illetve az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

(forrás: hvg.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:
Szigorítások jönnek, de a legtöbb európai országba továbbra is szabadon utazhatunk
Hova utazhatunk idén nyáron? Összegyűjtöttük a zöld, sárga és piros országokat (frissítve)

Vissza a bejegyzésekhez