Szabad az út Horvátországba, már védettségi igazolvány sem kell a magyaroknak

Kategória: Hírek,

Tovább enyhítettek a horvátok az országba történő belépésen: Magyarországról védettségi igazolvány nélkül egy személyi igazolvány is elég lesz.

Akik az Európai Unióból vagy a schengeni térség országaiból érkeznek Horvátországba, olyan országból, ami rajta van az Európai Járványvédelmi Központ (ECDC) zöld listáján, ugyanolyan feltételekkel léphetnek be az országba, mint a járvány előtt - írja az egészségkalauz.hu.

Vagyis mostantól oltás, teszt és karantén nélkül. Ez Magyarországra is igaz, egészen addig amíg a zöld besorolásban vagyunk.

A Horvátországinfo.hu szerint az ECDC tegnap frissítette az elmúlt 2 hét/100ezer főre eső új koronavírus betegek arányát, és Magyarország a zöld zónába került. A zöld minősítés eléréséhez 50 alatti érték kell, Magyarország most: 25,6.

ECDC
Fotó: ECDC

Fontos kiemelnünk, hogy a karanténmentes hazaérkezéshez már szükség lesz a védettségi igazolványunkra, így azt mindenképp vigyük magunkkal. 

Érvényes védettségi igazolvány nélkül Magyarországon 10 nap karantén vár ránk, amit két negatív PCR teszttel lehet kiváltani.

1 hét Horvátország medencés apartmanban már 33.000 Ft/fő-től!

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Vissza a bejegyzésekhez