Több légitársaság is újraindítja budapesti járatait

Kategória: Hírek,

Júniustól több légitársaság is újraindítja budapesti járatait - közölte a Budapest Airport.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője csütörtöki közleményében azt írta, a British Airways londoni, az Eurowings stuttgarti, a Jet2 Leeds-i és manchesteri, a Qatar Airways dohai és a Swiss zürichi járata indul újra, és az Emirates is tervezi a dubaji összeköttetés újraindítását.

Májusban a Wizz Air tizenöt útvonalon indította el ismét a légiközlekedést, a magyar hátterű diszkont légitársaság mellett a hónap elejétől a KLM állított még vissza napi egy járatot Amszterdamba.

Az utóbbi egy hétben mintegy száz induló- és érkező járat közlekedett Budapestről, illetve Budapestre.

Óvintézkedések mellett utazhatunk

A Budapest Airport speciális intézkedésekkel készül az utasforgalom lassú felfutására: folyamatosan fertőtlenítő takarítást végeznek, egyes munkavállalóiknak előírták a maszk viselését, több kézfertőtlenítőt helyeztek ki, és ügyelnek az emberek közötti másfél méteres távolság betartására.

Óriási visszaesés a Budapest Airport forgalmában

Áprilisban a ferihegyi repülőtéren mindössze 9870 utast kezeltek, miközben egy évvel korábban 1,3 millió utas használta a légikikötőt. Az átlagos napi utasforgalom tavaly áprilisban mintegy 44 500 volt, ez a szám idén áprilisban 329.

Vissza a bejegyzésekhez