Törökország turizmusa idén elérheti a járvány előtti szintet

Kategória: Hírek,

Az előrejelzések és a rendelkezésre álló előfoglalási adatok szerint Törökországban a turizmus idén visszatérhet a koronavírus-járvány előtti szintre.

A Törökország legnépszerűbb nyaralási célpontjai közé tartozó Antalyába januárban 117 818 külföldi érkezett, ami megegyezik a 2019-es szinttel – írja a turizmus.com. A főszezon azonban csak májusban kezdődik Törökország földközi-tengeri és égei-tengeri úti céljaiban.

A főszezonra a korai foglalások már el is kezdődtek, főként az európaiak – azon belül a britek – körében népszerűek az ország üdülőhelyei, már most majdnem elérték a 2019-es értéket a foglalási számok. Emellett Oroszországból és Közép-Ázsiából is erős keresletre számítanak.

Törökország Előfoglalás 2022 Nyár » 

Attól függetlenül azonban, hogy sok turistát várnak ebben az évben a népszerű desztinációkba, a szállodai és turisztikai szektor jelezte, hogy a közüzemi szolgáltatások, az élelmiszer- és bérköltségek drasztikus emelkedése miatt a turizmusból érkező nyereség alacsonyabb lesz.A líra tavaly 44 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az all inclusive ajánlatok pedig még olcsóbbá teszik Törökországot.

Egy ötcsillagos szálloda átlagos éjszakánkénti ára Törökországban 70 euró körül van, míg Spanyolországban mindez 200 euró körül érhető csak el

- mondta Oya Narin, a Török Turisztikai Befektetők Szövetségének vezetője.
(forrás: turizmus.com)

Februárban ajándék wellness a foglalások mellé »

Vissza a bejegyzésekhez