Ausztriában november 1-től durva lezárás várható

Kategória: Hírek,

Az előre kiszivárgott hírek alapján Ausztriában novemberben, egy teljes hónapig este nyolctól kijárási tilalom lesz. Az éttermek, szállodák is bezárnak.

Szombaton mutatja be Sebastian Kurz az új járványügyi szigorításokat, írja a turizmusonline.hu portál.

Az osztrák kancellár és Rudolf Anschober egészségügyi miniszter eddig csak annyit jelentett be, hogy szombat délután közlik a járványügyi szigorításokat. Előtte még egyeztetnek a „szociális partnerekkel”, szombaton pedig Alexander Van der Bellen államfővel és az összes tartományfőnökkel.

Több osztrák napilap is azonban megszerezte a kormány terveit, a tervezett intézkedések közül a legszigorúbbnak az este 8 és reggel 6 óra közötti kijárási tilalom számít. 

A tervezett intézkedések

  • kijárási tilalom este 8 és reggel 6 óra között
  • színházak, mozik, uszodák és tánciskolák bezárása
  • éttermek bezárása, napközben csak elviteles lehetőség
  • turizmus betiltása; a szállodákban nem lehet szobát kiadni
  • minden rendezvény betiltása, beleértve az esküvőket is

Minden más üzlet nyitva maradhat, de egy vásárló számára legalább 10 négyzetméternyi helyet kell biztosítani. A könyvtárak és az állatkertek is nyitva maradhatnának. Az iskolai oktatás is megmaradhat, azaz nem kell áttérni távoktatásra. Továbbá a profi sportesemények maradhatnak, de nézők nélkül. 

A kormány azt tervezi, hogy ezen szigorú intézkedésekkel lassítani tudja a fertőzés terjedését. November 30-ával minden bevezetett intézkedés hatályát vesztené.

(forrás: turizmusonline.hu)

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek: 

 

Vissza a bejegyzésekhez