Az Emirates kifizeti koronavírusos utasai költségeit

Kategória: Hírek,

A dubaji légitársaság 150 ezer euró értékhatárig fedezi utasai egészségügyi költségeit, amennyiben utazásuk során Covid-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket.
 

A légitársaságok között a világon elsőként az Emirates teljes körűen fedezi utasai egészségügyi, illetve karanténnal kapcsolatos költségeit, amennyiben utazásuk során koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálják őket.

„Tudjuk, hogy ez emberek vágynak már a repülésre, miután világszerte kezdenek megnyílni a határok, utasok ugyanakkor rugalmasságot és biztonságot is keresnek, ha váratlan esemény történne az utazásuk alatt" - nyilatkozta Ahmed bin Saeed Al Maktoum, az Emirates Group vezérigazgatója.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes. Miután az utas megkapja a pozitív diagnózist, az Emirates erre a célra létrehozott telefonvonalán kell jelentkeznie, hogy igénybe vegye a költségtérítést.

A dubaji légitársaság a biztonsági garanciát 2020. október 31.-ig minden utasa számára ingyenesen garantálja, függetlenül a kabinosztálytól és az úticéltól.

Ingyenes higiéniai alapcsomag és rugalmas jegyfoglalás

A légitársaság közleménye szerint ingyenes higiéniai alapcsomagokat is biztosítanak minden utas számára, amely tartalmazza a maszkot, a kézfertőtlenítőt, valamint az antibakteriális törlőkendőt is.

Emellett az Emirates rugalmas jegyfoglalást vezetett be, azon utasok, akik a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak a foglalt időpontban utazni, megtarthatják jegyüket, és 24 hónapig ingyenesen átfoglalhatják más időpontra.

(forrás: hvg.hu)

Repülős ajánlatainkért kattints ide >>

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:
Július 7-től újra utazhatunk Dubaiba

Vissza a bejegyzésekhez