Egyiptom könnyít a beutazási feltételeken: a beoltottaknak már negatív PCR-teszt sem kell

Kategória: Hírek,

Egyiptom eltörli a PCR-tesztet azok számára, akik igazolni tudják oltottságukat.

Egyiptom valamennyi repülőterére érkező utas köteles 1 db, a gép indulásától számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet bemutatni angol nyelven, kinyomtatva, aláírva és lepecsételve.

A negatív PCR teszt bemutatása alól azonban már mentesül az a személy, aki QR kóddal ellátott uniós vakcinaútlevéllel vagy magyar védettségi igazolvánnyal és kétnyelvű oltási igazolással tudja igazolni, hogy a WHO vagy az Egyiptomi Gyógyszerészeti Hatóság által jóváhagyott vakcinából (Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Szputnyik, Sinopharm, Sinovac) mindkét adagot megkapta, és a második oltás óta 14 nap eltelt.

Azok, akik nem rendelkeznek ilyen igazolással az utazás megkezdése előtt, vagy Sharm el Sheikh, Hurghada, Taba és Marsa Alam repülőterein érkezés után elvégezhetik a PCR tesztet, 30 USD áron. Az eredmény megérkezéséig karanténban kell maradni a hotelben, esetleges pozitív eredmény esetén szintén karanténban, a hotelben kell eltölteni a gyógyulásig hátralévő időt. A PCR-teszt felmutatása alól a 6 éven aluli gyermekek kivételt jelentenek.

Belépéskor, az útlevél ellenőrzés előtt minden érkező utas köteles kitölteni egy egészségi állapotra vonatkozó regisztrációs lapot, amelyen elérhetőségeit (egyiptomi tartózkodási hely, telefonszám, email cím) és biztosításának adatait is meg kell adni. 
(forrás: repjegykiraly.hu)

1 hét Egyiptom Budapestről 5*-os all inclusive szállodában 164.000 Ft/fő »

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek: 

Vissza a bejegyzésekhez