Elmarad az idei karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

Kategória: Hírek,

A COVID-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az év vége kiemelt turisztikai termékének számító Vörösmarty téri karácsonyi vásár.

A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni.

A fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve ezért azt a felelős döntést hozta a karácsonyi vásárt szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) vezetése, hogy az idei vásár a járványhelyzet miatt elmarad, tekintettel arra, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné – tudatta a BFTK.

A járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedéssel készülnek, és szigorítják a hasonló jellegű rendezvények megtartását.

A BFTK tavalyi utolsó negyedévről kiadott elemzése szerint az adventi időszak kiemelkedő turisztikai forgalmában nagy szerepe volt az Európa tíz legszebb karácsonyi vására közé választott Vörösmarty téri karácsonyi vásárnak, amely évről évre 800 ezer látogató vonz.

Kampány a kézművesek támogatására

"A BFTK támogatja a hazai kézműveseket ebben a nehéz helyzetben, ezért a megsegítésükre kampányt tervez, amelyben arra kérjük a lakosságot, hogy az idei ünnepekre is kézműves termékeket vásároljanak és ajándékozzanak – mondta el Faix Csaba, a BFTK ügyvezetője. – "A vásárra jelentkezett kézművesek és iparművészek többsége rendelkezik webshoppal, ahol a vásárlók online ki tudják választani az ajándékaikat, ezzel is támogatva a magyar kézműves- és kreatív ipart" – tette hozzá.

A főváros turisztikai cége további csatlakozókat, cégeket vár a kezdeményezéshez, mivel ennek a szolgáltatói szektornak a húsvéti és a karácsonyi időszak a fő bevételi forrása, s ezt az idei kiesést akarják így pótolni – írták.

(forrás: turizmus.com, kép forrása: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek: 

Vissza a bejegyzésekhez