Harmadára zuhant vissza a turizmus a világon a járvány hatására

Kategória: Hírek,

A turisztikai utazások száma 65 százalékot esett világszerte az év első hat hónapjában, az ebből származó bevételek pedig mintegy 460 milliárd dollárral csökkentek a tavalyi évhez képest.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a világ élvonalába tartozó spanyol turizmus 73%-al esett vissza a tavalyi évhez képest, de sajnos nem jobb a helyzet a Föld többi országában sem.

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) legfrissebb jelentése szerint a járványt leginkább az ázsiai és csendes-óceáni térség sínylette meg, az odalátogató turisták száma az első hat hónapban 72 százalékkal zuhant.

A második helyen Európa áll, ahová 66 százalékkal utaztak kevesebben, mint egy évvel korábban.

Az Afrikát, illetve a Közel-Keletet felkereső turisták száma egyaránt 57 százalékkal esett, Dél-Amerika esetében a visszaesés 55 százalék volt.

A régiók tekintetében a legnagyobb vesztes Északkelet-Ázsia volt, ahová 83 százalékkal utaztak kevesebben, majd a turisták 72 százalékos visszaesésével a Földközi-tenger térsége.

A Turisztikai Világszervezet szerint 2,5-4 év múlva éri el a turisták száma ismét a 2019. évi szintet.

A szervezet adatai szerint tavaly a nemzetközi szinten az utazók száma mintegy 4 százalékkal, közel 54 millióval nőtt, és elérte a másfél milliárdot.
(forrás: portfolio.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

Vissza a bejegyzésekhez