Folyamatosan emelkedik a ferihegyi utasforgalom

Kategória: Hírek,

Jelentősen nőtt júliusban az utasforgalom a Budapest Airporton, ennek ellenére még mindig csak a tavaly ilyenkorinak alig 20 százalékát éri el. Augusztusban további bővülés várható.

Az előző hónaphoz képest több, mint háromszorosára nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban - írja a turizmus.com. Míg júniusban 84 781 utas fordult meg a főváros repülőterén, addig ez a szám júliusra 304 596 főre emelkedett.

Habár ez a tavaly júliusi utasszámhoz képest 81%-os visszaesést jelent, a legfrissebb adatokon már jól látható az utazási kedv fokozatos visszatérése, amely nagyrészt az új és újrainduló járatoknak, az egyre bővülő útvonalkínálatának köszönhető – augusztusban már heti 500 közvetlen légijárat érhető el Budapestről, 98 úti célra.

Letölthető karanténűrlapok, gyorsabb beléptetés

A Budapest Airport és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság online, letölthető formátumban is elérhetővé tette azokat az űrlapokat, amelyeket a karanténkötelezettség alá eső (piros vagy sárga besorolású) országokból érkező utasoknak kell kitölteniük.

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy amennyiben karanténkötelezettség alá eső országból érkeznek Magyarországra, és - a vonatkozó kormányrendeletben részletezett szabályozások értelmében - hatósági házi karanténba kell vonulniuk, a letölthető űrlap előzetes kitöltésével segítsék az országba történő beléptetési folyamat gördülékenységét.

Az űrlap ide kattintva érhető el.

Az érkező utasok ellenőrzésére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a vonatkozó kormányrendeletnek és a hatósági eljárásrendnek megfelelően zajlik.

A Budapest Airport a zöld besorolású országból érkező utasokat és a piros, illetve sárga besorolású országból érkezőket külön területen kezeli, így a beléptetés folyamán a karanténkötelezettség alá eső utasok nem érintkeznek a zöld országból érkező utasokkal.

Újra birtokba vehetik az utasok a megújult check-in csarnokot

A Budapest Airport az alacsonyabb forgalom időszakát kihasználva teljes padlóburkolat-cserét végzett a 2A Terminál utasfelvételi (check-in) csarnokában. A megújult csarnokot két ütemben adták vissza a forgalomnak, mostanra pedig már a teljes területet megnyitották az utasforgalom előtt.

Az utasfelvételi pultok előtti terület a felújításnak köszönhetően a korábbinál letisztultabb, jóval világosabb lett.

(forrás: turizmus.com, kép: bud.hu)

Repülős utazásainkért kattints ide >>

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:
Szigorítások jönnek, de a legtöbb európai országba továbbra is szabadon utazhatunk
Hova utazhatunk idén nyáron? Összegyűjtöttük a zöld, sárga és piros országokat (frissítve)
Az Emirates kifizeti koronavírusos utasai költségeit

Vissza a bejegyzésekhez