Ezeket az oltásokat fogadja el az USA november 8-tól

Kategória: Hírek,

A legfrissebb információk szerint az USA november 8-án nyitja meg határait az Európai Unióból és Nagy-Britanniából érkező, teljesen oltott turisták előtt. Ezt az információt a Fehér Ház is megerősítette.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, novembertől újra utazhatunk az Egyesült Államokba turista célból, azonban eddig nem volt világos, hogy mely oltásokat fogad majd el az amerikai kormány. 

A Fehér Ház bejelentése szerint, a külföldi turistáknak az oltási igazolás mellett egy 72 óránál nem régebbi negatív tesztre is szükségük lesz. Az érkezés után így nem kell karanténba vonulniuk. Bizonyos kivételek mellett is be lehet majd utazni, például azoknak a gyermekeknek, akik még nem kaphatták meg az oltást írja a repjegykiraly.hu.

Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központja (CDC) kapcsolattartó parancsot ad ki, amely adatgyűjtésre kötelezi légitársaságokat, például telefonszámot, e-mail címet és egyéb információkat kell majd begyűjteniük az utasoktól. Így tudják informálni azokat, akik esetleg COVID-19-pozitív személlyel kerültek kapcsolatba.

Az USA a belépéskor az alábbi oltóanyag-gyártóktól fogadja el a védőoltásokat:

  • AstraZeneca
  • Johnson & Johnson
  • Modern
  • Pfizer-BioNTech
  • Sinopharm
  • Sinovac

Azok az utasok, akik orosz Szputnyik vakcinával vagy az indiai Covaxin-nal lettek beoltva, nem utazhatnak az USA-ba oltási bizonyítvánnyal.

(forrás: repjegykirály)

USA körutazások és városlátogatások »

Vissza a bejegyzésekhez