Sajtóhír: Görögország május 2-től eltörli a beutazási korlátozásokat

Kategória: Hírek,

2022. május 2-től Görögország eltöröl minden, koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozást, így az országba ugyanúgy utazhatunk, mint régen a világjárvány előtti időkben.

Várhatóan Görögország a nyári turistaszezonhoz közeledve megszünteti a Covid-hoz kapcsolódó utazási korlátozásainak fennmaradó részét – nyilatkozta Thanos Plevris, egészségügyi miniszter egy tévéinterjú során.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy május 2-től oltás, teszt és Covid-igazolvány nélkül utazhatunk be Görögországba.

A maszkviselési kötelezettség egyelőre megmarad beltéren, de az előzetes információk szerint ezt is eltörölhetik júniustól.

A miniszter azonban hangsúlyozta, hogy ezeket az intézkedéseket inkább felfüggesztik, semmint eltörlik. Elmondta, hogy szeptemberben felülvizsgálják az új szabályokat, és a turistaszezon elmúlásával újra szigorítások érkezhetnek. 

Görögország már korábban elkezdte a turistákra vonatkozó szabályokkivezetését. Március 15-én megszüntették az regisztrációs nyomtatványt, valamint április 1-től kilenc hónapra meghosszabbították a látogatók oltási igazolványainak érvényességét. Ennek a folyamatnak befejezéseként tehát május 2-án minden beutazási korlázotás megszűnhet.

Néhány nappal ezelőtt Horvátország jelentette be az utazási korlátozások eltörlését.
(forrás: Independent)

 

A lazításnak köszönhetően nagy roham várható. Ne maradj le a legjobb árakról, nézd meg görög ajanlatainkat!

Vissza a bejegyzésekhez