Július 15-étől fogad újra turistákat a Maldív-szigetek

Kategória: Hírek,

Első körben csak a resort szigetek nyitnak meg, a lakott szigetek augusztusig zárva tartanak.

Július 15-étől fogad újra turistákat a Maldív-szigetek - írja a turizmus.com. A portál kiemeli, hogy a turstáknak fenntartott resort szigeteken az összes szálláshely megnyithat, míg azok a vendégházak és hotelek, amelyek lakott szigeteken működnek, majd csak augusztus elsejétől fogadhatnak vendéget.

Az új szabályok szerint csak a turisztikai minisztérium által regisztrált szálláshely által visszaigazolt szállásfoglalás birtokában lehet belépni a Maldív-szigetekre.

Az ország számára kulcsfontosságú a turizmus újraindítása, mivel ez a legfontosabb gazdasági ágazat. A négy hónapig tartó teljes lezárást követő újranyitás szigorú biztonsági és egészségügyi lépések betartásával történik. A biztonságos újranyitás érdekében részletes kézikönyvet adott ki a turisztikai minisztérium.

Nincs szükség negatív tesztre

Az országba való belépéshez nincs szükséges előzetes negatív vírusteszteredményre, tünetmentes vendégeknek karanténba sem kell vonulniuk. Azt kérik viszont, hogy azok a személyek, akik az utóbbi 14 nap során találkoztak fertőzött személlyel vagy köhögést, torokfájást vagy légzési nehézségeket tapasztalnak, halasszák el utazásukat.

A repülőgépen minden utasnak érkezés előtt ki kell töltenie egy egészségügyi nyilatkozatot. Aki repülés közben légzési problémákat észlel magán, annak érkezéskor jelentkeznie kell az egészségügyi hatóság képviselőinél.

Érkezéskor minden turista 30 napra szóló ingyenes vízumot kap.

Leszállás után lázmérés

Leszállás után a repülőtéren maszkot kell viselni. A turisták testhőmérsékletét ellenőrzik. Aki a vírusfertőzés jeleit mutatja, azon PCR-tesztet végeznek, az utazó költségére. Ezután az illető karanténba kerül az eredetileg lefoglalt szálláshelyén vagy tranzitszállásán. Ha a teszt pozitív, az illető izolációban maradhat a szálláshelyén, vagy bekerülhet valamelyik állami izolációs intézménybe.

Azt javasolják, hogy a turisták töltsék le a „TraceEkee" kontaktuskövető alkalmazást. Az egészségügyi hatóságok a szálláshelyeken is ellenőrizhetik a turistákat.

(forrás: turizmus.com, visitmaldives.com)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

Maldív-szigetek, az Indiai-óceán gyöngyszemei

Vissza a bejegyzésekhez