Maldív-szigetek

Szerző: SmartLine Travel, Kategória: Úti célok

A Maldív Köztársaság egész évben tökéletes úti cél a felső kategóriás utazási élményeket keresők számára. A turistákat a kitűnő klíma mellett a hófehér homokos partok, égig érő pálmafák, trópusi növényzet és a rendkívül gazdag víz alatti világ csábítja ebbe az eldugott paradicsomba.

 Maldív-szigetek 

A szigetország 26 atollból, 1192 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 a turisták részére fenntartott hely.

Az idelátogatók jellemzően a főváros, Male repülőterén szállnak le, innen jutnak el a kiválasztott szállodaszigetükre gyorshajóval, hidroplánnal vagy ritkább esetekben kisrepülővel. A legkedveltebb szigetek North Male Atoll, South Male Atoll és Ari Atoll területén találhatóak.

 

Utazási információk | Időjárás | Látnivalók

Képgaléria | Kiemelt ajánlatok

 

Utazási információk

Hivatalos nyelv

Az ország hivatalos nyelve a maldív, írásuk arab eredetű, de az angol is általánosan elterjedt.

Pénznem

Hivatalos pénzneme a rúfia (1 MRF = 19 HUF), de elfogadott fizetőeszköz a dollár is. A helyi árak magasabbak a megszokottnál, ezért érdemes legalább félpanziós ellátást választani foglaláskor.

Repülőút

A repülési idő Budapest-Male útvonalon az átszállásoktól függően 13 és 18 óra közé tehető.

Időeltolódás

Az időeltolódás (GMT+4) Magyarországhoz képest +5 óra.

Beutazás, vízum

A magyar állampolgárok számára a beutazás vízumköteles, érkezéskor 30 napra érvényes vízumot pecsételnek be az útlevélbe, előzetesen nem kell igényelni.

Egészségügy

Nincs kötelező védőoltás, csak néhány fertőzőgyanús országból érkezőtől kérhetik el az igazolást a reptéren. A luxusszállodákban nagyon odafigyelnek a higiéniai körülményekre, ettől függetlenül a csapvíz fogyasztása nem ajánlott. Minden lakott szigetnek van rendelőintézete és minden atollnak van nagyobb regionális kórháza.

Közbiztonság

Rendkívül jó a közbiztonság, az emberek általában nagyon kedvesek, barátságosak, és szeretik a külföldről érkezetteket.

Kultúra, vallás

Maldív-szigetek vallása az iszlám szunnita ágazata, szigorúan tilos az alkohol és sertéshús fogyasztása a nyaralóövezeteken kívül.

Magyar külképviselet

A Maldív-szigeteken nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal.

Felügyelő-képviselet van Új-Delhiben:

Cím: 2/50-M, Niti Marg,Chanakyapuri New Delhi - 110021
Előhívó: (00)-(91)-(11)
Telefon: 2611-47-37
Ügyelet: Mobil: 00 91 99 11 453 701
Fax: 2688-67-42
Nagykövet: Dr. Pálmai Géza
E-mail: mission.del@kum.hu
Honlap: http://www.mfa.gov.hu/emb/newdelhi 

Utazás előtt érdemes tájékozódni a Konzuli Szolgálat weboldalán az aktuális hírekről és az érvényben lévő beutazási feltételekről. 

 

Maldív-szigetek időjárása

A Maldív-szigetek egész évben ideális nyaralóhely, mivel éghajlata szubtrópusi, így az átlaghőmérséklet ritkán esik 25 °C alá és általában eléri a 30 °C-os határt.

A napok általában forrók és párásak, a víz hőmérséklete 25-29 °C között ingadozik, ami tökéletes körülményeket biztosít.

Az időjárást kétféle monszun befolyásolja: a délnyugati monszun májustól októberig, az északkeleti monszun novembertől áprilisig tart. A délnyugati monszun júniusban és júliusban általában szelet és intenzívebb csapadékot hoz.

Maldív-szigetek időjárása

 

Maldív-szigetek látnivalók

Sokan hezitálnak a Maldív-szigeteki nyaralás ötletén az elszigeteltség és az aprócska szigetek korlátozott programlehetőségei miatt. Ugyanakkor azok az utazók, akik több trópusi paradicsom után a Maldív-szigetek valamelyikére is eljutottak, határozottan állítják, hogy csúcsélmény.

A Maldív-szigetek legnépszerűbb programja a búvárkodás és a snorkelezés köszönhetően a tengeri élővilág különlegességeinek és csodáinak (bizonyos időszakokban lehetőségünk van cápalesre vagy rájalesre is). Álomszerűen szép a korallzátonyokból felépülő szigetek tengeri környezete, és különleges, kiváltságos jellege van az ottani nyaralásnak.

Malé, a főváros egy 1,6 km hosszú szigeten helyezkedik el, az épületek sokasága miatt úgy néz ki, mint egy úszó várossziget. A fővárost akár gyalogosan, vagy biciklivel is felfedezhetjük. A Maléra látogatóknak nem szabad kihagyni a kikötőket, a reggeli halpiacot és a Joomhore Maiden közparkkal szemközti fa-kikötőt.

Akik kulturális élményekkel is szeretnének gazdagodni, azoknak ajánljuk az ország vallási kegyhelyeit:

  • Hukuru Miskiiy (Old Friday Mosque) - Malé
  • Grand Friday Mosque – Malé
  • Medhu Ziyaarath - Malé
  • Hulhumale Mosque – Hulhumale
  • Masjidhul Aisha – Thoddoo
  • Masjid Abdulla - Thoddoo
  • Kedeyre Miskiy - Fuvahmulah

 

KIEMELT AJÁNLATAINKÉRT KATTINTS IDE >>

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!


Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek