Maldív-szigetek

SmartLine Travel - Úti célok

Az Indiai-óceán gyöngyszemei

A Maldív Köztársaság Ázsia déli partjainál, az Indiai-óceánban fekszik India és Sri Lanka közelében. A szigetország 26 atollból, 1192 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 a turisták részére fenntartott hely.

Földrajzi elhelyezkedéséből adódóan egész évben tökéletes úti cél a felső kategóriás utazási élményeket keresők körében. A turistákat a kitűnő klíma mellett a hófehér homokos partok, égig érő pálmafák, trópusi növényzet és a rendkívül gazdag víz alatti világ csábítja ebbe az eldugott paradicsomba.

Az idelátogatók jellemzően a főváros, Male repülőterén szállnak le, innen jutnak el a kiválasztott szállodaszigetükre gyorshajóval, hidroplánnal vagy ritkább esetekben kisrepülővel. A legkedveltebb szigetek North Male Atoll, South Male Atoll és Ari Atoll területén találhatóak.

 Maldív-szigetek 

Utazási információk

Az ország hivatalos nyelve a maldív, írásuk arab eredetű, de az angol is általánosan elterjedt.

Maldív-szigetek vallása az iszlám szunnita ágazata, szigorúan tilos az alkohol és sertéshús fogyasztása a nyaralóövezeteken kívül.

Hivatalos pénzneme a rúfia (1 MRF = 19 HUF), de elfogadott fizetőeszköz a dollár is. A helyi árak magasabbak a megszokottnál, ezért érdemes legalább félpanziós ellátást választani foglaláskor.

Az időeltolódás (GMT+4) Magyarországhoz képest +5 óra, a repülési idő Budapest-Male útvonalon az átszállásoktól függően 13 és 18 óra közé tehető.

A magyar állampolgárok számára a beutazás vízumköteles, érkezéskor 30 napra érvényes vízumot pecsételnek be az útlevélbe, előzetesen nem kell igényelni.

Nincs kötelező védőoltás, csak néhány fertőzőgyanús országból érkezőtől kérhetik el az igazolást a reptéren. A luxusszállodákban nagyon odafigyelnek a higiéniai körülményekre, ettől függetlenül a csapvíz fogyasztása nem ajánlott. Minden lakott szigetnek van rendelőintézete és minden atollnak van nagyobb regionális kórháza.

Rendkívül jó a közbiztonság, az emberek általában nagyon kedvesek, barátságosak, és szeretik a külföldről érkezetteket.

Maldív-szigetek időjárása

A Maldív-szigetek egész évben ideális nyaralóhely, mivel éghajlata szubtrópusi, így az átlaghőmérséklet ritkán esik 25 °C alá és általában eléri a 30 °C-os határt.

A napok általában forrók és párásak, a víz hőmérséklete 25-29 °C között ingadozik, ami tökéletes körülményeket biztosít.

Az időjárást kétféle monszun befolyásolja: a délnyugati monszun májustól októberig, az északkeleti monszun novembertől áprilisig tart. A délnyugati monszun júniusban és júliusban általában szelet és intenzívebb csapadékot hoz.

Maldív-szigetek időjárása

Maldív-szigetek látnivalók

Sokan hezitálnak a Maldív-szigeteki nyaralás ötletén az elszigeteltség és az aprócska szigetek korlátozott programlehetőségei miatt. Ugyanakkor azok az utazók, akik több trópusi paradicsom után a Maldív-szigetek valamelyikére is eljutottak, határozottan állítják, hogy csúcsélmény.

Álomszerűen szép a korallzátonyokból felépülő szigetek tengeri környezete, és különleges, kiváltságos jellege van az ottani nyaralásnak.

A Maldív-szigetek legnépszerűbb programja a búvárkodás és a snorkelezés köszönhetően a tengeri élővilág különlegességeinek és csodáinak (bizonyos időszakokban lehetőségünk van cápalesre vagy rájalesre is).

Malé, a főváros egy 1,6 km hosszú szigeten helyezkedik el, az épületek sokasága miatt úgy néz ki, mint egy úszó várossziget. A fővárost akár gyalogosan, vagy biciklivel is felfedezhetjük. A Maléra látogatóknak nem szabad kihagyni a kikötőket, a reggeli halpiacot és a Joomhore Maiden közparkkal szemközti fa-kikötőt.

Akik kulturális élményekkel is szeretnének gazdagodni, azoknak ajánljuk az ország vallási kegyhelyeit:

  • Hukuru Miskiiy (Old Friday Mosque) - Malé
  • Grand Friday Mosque – Malé
  • Medhu Ziyaarath - Malé
  • Hulhumale Mosque – Hulhumale
  • Masjidhul Aisha – Thoddoo
  • Masjid Abdulla - Thoddoo
  • Kedeyre Miskiy - Fuvahmulah

 

KIEMELT AJÁNLATAINKÉRT KATTINTS IDE >>

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!


Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek Maldív-szigetek