Ezek a világ legbiztonságosabb légitársaságai

Kategória: Hírek,

A légitársaságok értékelésével foglalkozó AirlineRatings.com nyilvánosságra hozta a 2020-as év legbiztonságosabb légitársaságainak listáját.

Az AirlineRatings.com weboldal 2013 óta vizsgálja és saját 7 csillagos rendszerén belül osztályozza a légitársaságokat. Az oldal, mely mára az iparág egyik legfontosabb mércéjévé vált, évről évre közel 400 légitársaság közül választja ki a legbiztonságosabbakat. Sőt idén először nyilvánosságra hozták a 10 legbiztonságosabb fapados légitársaság listáját is, melyen helyet kapott a magyar érdekeltségű Wizz Air is. 

A 20 legbiztonságosabb légitársaság helyezési sorrendben:

Qantas, Air New Zealand, EVA Air, Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, Virgin Australia, Hawaiian Airlines, Virgin Atlantic Airlines, TAP Portugal, SAS, Royal Jordanian, Swiss, Finnair, Lufthansa, Aer Lingus, és KLM.

A Qantas immár évek óta vezeti a listát, mivel az utóbbi hatvan év során egyetlen halálos baleset sem következett be járatain. Nem ők az egyetlenek, emelte ki a listát összeállító oldal főszerkesztője, Geoffrey Thomas, a sugárhajtású repülés korszakában hasonlóan makulátlan múlttal rendelkezik a Hawaiian és a Finnair is.

Nemrég írtunk róla, hogy az ausztrál Qantas lehet az első légitársaság, amely megköveteli az oltásigazolást utasai számára. 

A 10 legbiztonságosabb fapados 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a weboldal elkészítette a 10 legbiztonságosabb fapados listáját is.

A diszkont légitársaságok körében azonban nem helyezési sorrendben, hanem ABC-rendben közölték a 10 legjobb eredményt elérő társaságot: 

Air Arabia, Allegiant, easyjet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Westjet, és Wizz Air.

(forrás: turizmus.com)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

Vissza a bejegyzésekhez