Szabadon utazhatnak a Seychelle-szigetekre a beoltottak

Kategória: Hírek,

Az oltás ellenére egyelőre még szükség van 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre is a beutazáshoz.

A Seychelle-szigetek hatóságainak közlése szerint azon beutazók esetében,

akik hiteles papírokkal tudják igazolni, hogy a Covid-19 elleni oltás mindkét adagját megkapták, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet is fel tudnak mutatni szabadon és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak az országba

– írja a turizmus.com a konzuli szolgálat tájékoztatására hivatkozva.

A helyi sajtó beszámolói szerint az afrikai kontinensen elsőként, január 10-én kezdődött meg a Seychelle-szigeteki lakosság tömeges beoltása a kínai Sinopharm vakcinájával. A tervek szerint a népesség 70%-át tervezik beoltani a nyájimmunitás elérése érdekében.

A szigetországban, ahol eddig összesen 300 koronavírusos esetet regisztráltak, akik közül 96 volt turista, 128 tengerész és csupán 67 helyi állampolgár, senki nem halt bele a fertőzés szövődményeibe.

Ennek ellenére szigorú szabályok vannak életben, az élelmiszerüzletek kivételével minden üzlet zárva tart, akárcsak a sportlétesítmények és a nem szálláshelyeken működő éttermek.

A turistaforgalom mostanáig is engedélyezett volt bizonyos országokból, de az érkezők az első 10 napban nem hagyhatták el a szálláshelyüket, és érkezéskor be kell mutatniuk egy 72 órásnál nem régebbi, negatív PCR-teszteredményt is. Ez a szabály továbbra is érvényben van mindazok esetében, akik nem kapták meg még mind a két adagot a koronavírus elleni védőoltásból.
(forrás: turizmus.com)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek: 

 

Vissza a bejegyzésekhez