Kuba

SmartLine Travel - Úti célok

A salsa és a rum hazája

Kuba turizmusára az elbűvölő trópusi tengerpartok mellett a koloniális városok, autómatuzsálemek, a világ legjobb minőségű szivarjai, a rum és a salsa jellemző. A Karib-térség legnagyobb szigetének legfőbb vonzereje az egész évben 24-29 °C-os tiszta vizű tenger gyönyörű korallszirtekkel és zátonyokkal, így nem csak a strandolás, hanem a búvárkodás számára is optimálisak a feltételek.

Kuba sokáig megőrizte érintetlenségét, de mára már az álomszerű strandok mentén számtalan modern és igényes szálloda közül válogathat az idelátogató.

A legnépszerűbb nyaralóhely kétségkívül a csodaszép fehér homokos partokkal szegélyezett Varadero, de ott tartozkodásunk alatt mindenképp érdemes felfedeznünk Kuba igazi arcát, melyhez a legjobb lehetőséget természetesen a főváros Havanna nyújtja. 

A főváros, Havanna

Utazási információk

Kuba hivatalos nyelve a spanyol, de a turistaközpontokban az angol és a német is beszélt nyelvek.

Az ország hivatalos fizetőeszköze a kubai peso, de ez a turisták számára nem forgalomképes valuta. A turisták számára Kubában a hivatalos fizetőeszköz a konvertibilis peso (1 CUC = 320 HUF), melynek árfolyama az amerikai dollárral megegyező. A nyaralóövezetekben többnyire lehetőség van dollárral és euróval történő fizetésre is.

Az időeltolódás (GMT-4) -6 óra Magyarországhoz képest, a repülőút hossza Budapestről az átszállási időtől függően 14 és 18 óra közé tehető.

A magyar utasok számára a beutazás vízumköteles, ún. turista kártyával (vízum), a hazautazásig érvényes útlevéllel és oda-vissza útra érvényes repülőjeggyel kell rendelkezniük. A turista kártya (vízum) az utazás előtt a Budapesti Kubai Nagykövetségen vagy az utazási irodában szerezhető be. A turista kártya maximum 30 napos tartózkodásra jogosít mely a kubai hatóságoknál meghosszabbítható. Továbbá kiutazáskor a repülőtéren 25 CUC kilépési illeték fizetendő.

Nincs kötelező védőoltás, de érdemes lehet beoltatni magunkat A típusú hepatitis ellen. A csapvíz emberi fogyasztásra alkalmas, de a hazaitól eltérő baktérium tartalma miatt csak fogmosásra ajánljuk.

Egész Latin Amerikában Kuba rendelkezik a legjobb közbiztonsággal. A turisták által látogatott helyeket folyamatosan rendőrök vigyázzák. Az erőszakos és a vagyon elleni bűncselekmények nagyon ritkák, a helyiek általában nagyon kedvesek a vendégekkel.

Kuba időjárása

Kuba éghajlata kellemes szubtrópusi, enyhe észak-keleti széljárással. Az évszakok között nincs nagy hőmérséklet különbség. A nedves évszak májustól októberig, a száraz téli időszak novembertől áprilisig tart.

Az átlaghőmérséklet egész éven át 25°C körül mozog, az átlagos páratartalom pedig 80% és az esős évszakban is csak egy kicsivel magasabb.

Utazás szempontjából az október és április közötti időszakot ajánljuk, de a nyári csapadékosabb időszakban sem kell több napos esőzésektől tartani.

Havanna és Varadero időjárása Holguin időjárása

Kuba látnivalók

Kubai tartózkodásunk idején mindenképp érdemes elhagynunk a szállodát, és felfedeznünk az "igazi Kubát", ami Varadero-n kívül található.

Érdemes autót bérelni vagy fakultatív kirándulások során meglátogatni a leghíresebb nevezetességeket.

 • Havanna: főváros, Plaza de la Catedral, Plaza de la Revolucion, Museo de la Revolucion, Capitolio
 • Pinar del Río: a szivarország fővárosa
 • Santiago de Cuba: a forradalom és a kubai kultúra fővárosa
 • Vinales: Kuba legszebb nemzeti parkja, az UNESCO Világörökség része
 • Cueva del Indio (Indián-barlang): hajóval felfedezhető barlangrendszer 
 • Cayo Largo: apró sziget Kuba partjainál, igazi búvárparadicsom
 • Trinidad: sajátos, egyedi hangulatú városka, a Világörökség része
 • Playa Ancón: Kuba egyik leglátványosabb partszakasza)
 • Santa Clara: Che Guevara emlékmű és múzeum
 • Cayo Coco: a Jardines del Rey szigetcsoport legnépszerűbb tagja
 • Cienfuegos: franciák által alapított, a Dél Gyöngyeként emlegetett város
 • Baracoa: a sziget legelső fővárosa, tele gyarmati épületekkel
 • Maria la Gorda: közkedvelt búvárparadicsom

 

KIEMELT AJÁNLATAINKÉRT KATTINTS IDE >>

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!


Kuba Kuba Kuba Kuba Kuba Kuba Kuba Kuba Kuba