Ciprus mától megnyitja határait a turisták előtt

Kategória: Hírek,

A turisták március elsejétől karanténkötelezettség nélkül látogathatnak Ciprusra, ha az érkezésük előtt készített koronavírusteszt eredménye negatív, jelentették be a ciprusi hatóságok.

Ezzel együtt az országok besorolása március 1-től az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által kiadott színtérkép alapján történik - írja a turizmus.com.

Kinek hány PCR-teszt kell?

A zöld országokból érkező állampolgárokat nemcsak a karantén, de a COVID-19 teszt elvégzése alól is felmentik.

A narancssárga zónából érkező turistáknak legfeljebb 72 órával az indulás előtt készült negatív koronavírusteszt-igazolást kell bemutatniuk, mielőtt a kiindulási ponton felszállnának a repülőgépre.

A vörös kategóriába sorolt országokból – ide tartozik Magyarország is – érkezőknek 2 negatív PRC-tesztet kell bemutatniuk: az első nem lehet az induláshoz képest 72 óránál régebbi, a másodikat pedig Ciprusra érkezéskor kell elvégezni; mindkettőt saját költségen.

A teszt a larnacai reptéren 30, a páfoszi reptéren pedig 32 euróba kerül, és három órán belül SMS-ben közlik az eredményét az utazóval.

Mind a narancssárga, mind a piros országokból érkező, 12 évnél fiatalabb gyermekek mentesülnek a tesztek alól.

A két negatív PCR-teszt elvégzése pedig minden utazót mentesít a 14 napos kötelező karantén alól. Így mostantól a karanténkötelezettséget csak az ECDC rendszerén kívül eső, szürke színnel jelölt országokból érkező utasoknak írják elő.

Hogyan utazhatunk Magyarországról?

Magyarországról jelenleg nem indulnak közvetlen járatok Ciprusra. Legközelebb a bécsi repülőtérről az Austrian Airlines kínál átszállás nélküli járatot Larnacára.

A görög Aegean Airlines honlapja szerint az első közvetlen járatot Budapest és Larnaca között május 15-én indítja majd.

A fapadosok közül Budapestről a Ryanair június 1-jén indítja újra közvetlen ciprusi járatait Páfoszra. A Wizz Airnál már áprilisban elérhető lesz Larnacára heti egy járat péntekenként, a nyári hónapokban pedig akár heti négy-öt gép is indulhat majd, a koronavírus járvány terjedésének függvényében.
(forrás: turizmus.com)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

 Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon!

 

Vissza a bejegyzésekhez