Oltásigazolással mentené meg a nyarat Görögország

Kategória: Hírek,

A népszerű mediterrán nyaralóhely a vakcinaigazolás segítségével indítaná újra a görög turizmust. 

A görög turisztikai miniszter hétfőn jelentette be, egyetért a kormány azon elképzelésével, hogy a beoltott turistáknak szabadabb mozgást kell majd biztosítani annak érdekében, hogy megmentsék az idei nyarat, írja a 24.hu.

Haris Theoharis a Twitteren azt írta,

Görögország és Ciprus jobban kezelte más országoknál ezt az epidemiológiai krízist. Most sokat kell tennünk a turizmus újraindításáért. A legkritikusabb kérdés az, mindezt hogyan tesszük.

Múlt héten Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök arra kérte az Európai Unió vezetőit, hogy a 27 tagállamnak mielőbb legyen közös szabályrendszere a vakcinaigazolásra vonatkozóan.

Görögországban a GDP egyötödét adja a turizmus. Az országba egyelőre csak negatív teszttel és karanténkötelezettség mellett lehet beutazni, de ha a kontinensen felpörögnek az oltási kampányok, akkor a vakcinaigazolás reális esélyt jelenthet az újraindítás felé.

Görögországi ajánlatainkért kattints ide >>

 

Januárban a Seychelle-szigeteki kormány jelentette be, hogy a beoltottak szabadon beutazhatnak majd az országba turisztikai céllal.

Míg korábban az ausztrál Qantas jelezte, hogy terveik szerint a későbbiekben oltásigazolás nélkül nem lehet majd utazni a világ legbiztonságosabb légitársaságával

(forrás: 24.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek: 

 

Vissza a bejegyzésekhez