Horvátországban holnaptól kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai

Kategória: Hírek,

Horvátországban hétfőtől kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai. A nyitással egyidejűleg visszaállítják a koronavírus-járvány miatti 14 napos karanténkötelezettséget is az országban.

A legújabb járványügyi intézkedések feltételeiről Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója tájékoztatta az állampolgárokat - írja a turizmus.com

Capak a karanténkötelezettség hosszabbítását azzal magyarázta, hogy korábban azért csökkentették le tíz napra a hatósági karantén időtartamát, hogy az egészségügyi dolgozók mielőbb visszatérhessenek a munkahelyeikre. Erre azonban nincs többé szükség, mert az egészségügyi dolgozók nagy része már megkapta a koronavírus elleni oltást.

A vendéglátóhelyek reggel hattól este tíz óráig lehetnek nyitva, a vendégek azonban csak a teraszon tartózkodhatnak, a belső helyiségekben csak a személyzet lehet. Illemhely használata esetén a vendégeknek maszkot kell viselniük, ha belépnek a belső terekbe. A teraszon be kell tartani a három méter távolságot az asztalok között.

A zenét nem engedélyezik, amit a miniszter azzal magyarázott, hogy a hangos zene mellett az emberek hangosabban beszélnek, ami miatt sokkal könnyebben terjed a vírus.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 505 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta a számuk elérte a 242 097-et. Egy nap alatt 14 beteg halt bele a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a halálos áldozatok száma ezzel 5503-ra emelkedett. Kórházban 780 beteget ápolnak, közülük 73-an vannak lélegeztetőgépen.
(forrás: MTI, turizmus.com)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek

 

Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Vissza a bejegyzésekhez