Európa legszebb strandjai - 1. rész: Spanyolország

Kategória: SmartLine Blog,

Spanyolország kellemes időjárása és a helyiek vendégszeretete mellett elsősorban varázslatos tengerpartjainak köszönhetően vált az egyik legnépszerűbb nyári úti céllá. Több, mint 600 kék zászlós strandja közül megkíséreltük összegyűjteni a legjobbakat. 

Sa Caleta | Cala S'Amarador
Cala Macarelleta | Corallejo
Cala Fornells |  Playa de Tamarit

Kiemelt ajánlatok >>

Sa Caleta – Ibiza

A kis Sa Caleta strand kevesebb, mint 20 percre található Eivissa városától, ahol gyönyörű türkizkéken csillogó vízzel találkozhatunk.

Ha ezt a partszakaszt szeretnénk meglátogatni érdemes már korai órákban érkeznünk, különösen a hétvégi napokon, mivel rendkívül sok helyi is látogatja, így későbbi órákban már alig találhatunk helyet az egész napos strandolásra.

Sa Caleta
Sa Caleta / Fotó: ibiza-spotlight.com

Kiemelt ajánlatok Ibizára >>

 

Cala S’Amarador – Mallorca

A Parc Natural de Mondragó egy kihagyhatatlan szépségű természetvédelmi terület Mallorcán, melyet idelátogatásunkkor semmiképp nem ajánlatos kihagyni. Két öble közül Cala S’Amarador különösen lenyűgöző, a Karib-tengerre emlékeztető kristálytiszta kék vízével.

Érdemes tavasszal esetleg ősszel felkeresnünk, mivel főszezonban rendkívüli tömeggel számolhatunk.

Cala Samarador
Cala S'Amarador / Fotó: fincallorca.com

Kiemelt ajánlatok Mallorcára >>

 

Cala Macarelleta – Menorca

Menorca szigetének délnyugati részén szintén egy festői kis öböllel találkozhatunk, ami mindössze 15 perces sétára található a legközelebbi parkolótól. A szomszéd szigetektől eltérően háborítatlanságával vonzza az idelátogatókat.

Kedvelt partszakasza a felszíni búvárkodás valamint kristálytiszta tenger szerelmeseinek egyaránt.

Cala Macarelleta
Cala Macarelleta / Fotó: dronestagr.am

Kiemelt ajánlatok Menorcára >>

 

Corralejo – Fuerteventura

Corralejo-t a végtelen tenger, az óriási homokdűnék és a hosszan elnyúló partszakasz nem csak a szörfösök számára teszi kihagyhatatlan célponttá, ha Fuerteventurára látogatunk.

Nagy kiterjedése miatt ez a rendkívüli homokos strand még júliusban sem mondható túlzsúfoltnak, így főszezonban is látogatható.

Corallejo
Corallejo Beach / Fotó: nightlife-cityguide.com

 

Cala Fornells – Mallorca

Mallorca másik fénypontjaként ki kell emelnünk a Cala Fornells öblöt, melynek a szigetre látogatásunkkor mindenképpen szerepelnie kell bakancslistánkon.

Elszigeteltségének köszönhetően még főszezonban sem nevezhetjük zsúfolt célpontnak, de festői szépségének és árnyékos részeinek köszönhetően rendkívüli pihenést nyújt. Az öbölben lehetőségünk nyílik napágyak bérlésére is.

Cala Fornells
Cala Fornells / Fotó: fincallorca.com

Kiemelt ajánlatok Mallorcára >>

 

Playa de Tamarit – Costa Dorada

Spanyolország szigetei mellett szárazföldi része is csodálatos tengerparti szépségeket rejt. Barcelonától kb 90 km-re, nem messze Tarragona városától, a Tamarit kastély aranysárga strandja található.

Remek elhelyezkedéséből kifolyólag nem csak a helyi lakosok, de a turisták körében is vonzó lehet, ami a szemünk elé táruló látványnak köszönhetően nem is csoda.

Cala Tamarit
Cala Tamarit / Fotó: allplacestovisit.com

Kiemelt ajánlatok Costa Doradara >>

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek: 

 

Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon!

 

Vissza a bejegyzésekhez