A horvát tengerpart 6 legszebb strandja

Kategória: SmartLine Blog,

Szeretnéd tudni, hol vannak Horvátország legszebb strandjai, és melyek a legjobb helyek egy nyári vakációhoz? Akkor jó helyen jársz, mert összegyűjtöttük a kedvenceinket!

Csodálatos szigetek, gyönyörű strandok és türkizkék tenger, ameddig csak a szem ellát – ez a horvát Adria, ami garantáltan elvarázsolja a látogatókat. Horvátország autóval is könnyedén elérhető, és nem mellesleg olcsó apartmanokkal és kiváló szállodákkal várja a magyar turistákat.

A megszámlálhatatlan gyönyörű partszakasz miatt nem egyszerű eldönteni, hogy mégis melyiket válasszuk nyaralásunk helyszínéül. Segítségül bemutatjuk Horvátország 6 legszebb partszakaszát.

Zlatni Rat | Vela Plaza Baska
Punta Rata | Rajska Plaza
Bajne | Sakarun

Kiemelt ajánlatok >>

1. Zlatni Rat (Brac sziget)

A Brac szigeten található Zlatni Rat Horvátország egyik legtöbbet fotózott strandja. Az álomszép aranyhomokos tengerpart legfőbb különlegessége, hogy a fél kilométer hosszú tengerbe nyúló szarv formája a szél függvényében állandóan változik. Ez a ritka jelenség teszi a Zlatni Ratot igazán egyedivé, hiszen nincs még egy ilyen "vándorló strand" a világon.

Nem csoda tehát, hogy az Aranyszarv Brac sziget jelképe és legfőbb vonzereje. Egész egyszerűen kihagyhatatlan Horvátország legszebb strandjai közül. Ha a közeli Hvar szigeten vagy Makarskán nyaralsz, akkor is érdemes meglátogatni ezt az egyedülálló partszakaszt. Számtalan egész napos hajókirándulás közül választhatsz, melyeknek fő attrakciója a Zlatni Rat strand.

Zlatni Rat
Zlatni Rat / Fotó: croatia.hr

 

2. Vela Plaza Baska (Krk-sziget)

Krk Horvátország egyik legnépszerűbb szigete, ami elsősorban megszámlálhatatlan álomstrandjának köszönhető. Ezek közül legismertebb a két kilométer hosszú kavicsos strand, a Vela Plaza Baska. A Kvarner-öbölben található szigetet híd köti össze a szárazfölddel, így Baska autóval bő 5 óra alatt elérhető Magyarországról.

Minél beljebb merészkedünk a lassan mélyülő vízben, annál inkább veszi át a lágy homok a kavics helyét – egy idő után olyan, mintha egy puha szőnyegen sétálnánk a tenger közepén. Ha pedig megunjuk a napozást, számtalan vízi sport közül választhatunk, vagy végigsétálhatunk a strandot körülvevő nyüzsgő sétányon. Baska egy igazi gyermekbarát üdülőhely, melyről itt írtunk korábban.

Vela Plaza
Vela Plaza Baska / Fotó: bestofcroatia.eu

  • Miért válaszd: könnyen elérhető, gyerekbarát, nyüzsgő nyaralóváros
  • Budapestről: 5 óra 30 perc, 540 km
  • Kiemelt ajánlatok Krk-re >>

 

3. Punta Rata (Makarska)

A Makarskai riviéra határozottan az adriai tengerpart egyik legszebb része. A Biokovo-hegység és a tenger együttes képe lélegzetelállító látványt nyújt. Itt található az Adriai-tenger leghosszabb és legfehérebb kavicsos strandja, a Punta Rata. Vastag fenyvesek, kristálykék tenger és pihentető nyugalom jellemzi ezt a strandot, és mennyei érzetet kölcsönöz neki. Ellentétben a felkapottabb nyaralóhelyekkel, mint Krk, Split vagy Brac ez a partszakasz kevésbé nyüzsgő, így nyugodtan élvezhetjük a természet szépségeit.

Punta Rata
Punta Rata

 

4. Rajska Plaza (Rab)

Miért repülnél a távoli Karib-tengerre, ha Európában is csodálatos strandokat találhatsz? A legjobb példa erre az Isztria északi részén, Rab szigeten található Rajska Plaza, vagy más néven Paradise Beach. A víz ezen a partszakaszon olyan élénk és tiszta, hogy szinte nem hiszel a szemednek, így nem hiába tartják Horvátország egyik legszebb homokos strandjának. A sekély partszakasz nem csak kisgyermekes családok számára tökéletes választás. Az aktív pihenésre vágyók is megtalálják itt számításaikat, mivel a vízi portok széles választéka tárul elénk a strandon.

Rajska Plaza
Rajska Plaza / Fotó: croatia.hr

 

5. Banje (Dubrovnik)

Ha Horvátország nagyvárosaira gondolunk, nem feltétlenül számítunk csodás tengerpartokra, ám Dubrovnik esetében más a helyzet. Ilyen Banje strandja, ahova rövid séta után megérkezve gyönyörű homokos tengerparton pihenhetünk meg egy városnézés után. Az öböl meglehetősen kicsi, de a víz nagyon tiszta és sekély, ezéltal a strand családok számára is megfelelő választás.

Banje Plaza
Banje Plaza / Fotó: croatia.hr

 

6. Sakarun (Dugi Otok)

A Dugi Otok kis szigetén található festői Sakarun strand egyike a kevés horvátországi homokos partnak. A türkizkék víz és a porszerű fehér homok miatt a strand inkább a Karib-tengeri úti célokra emlékeztet, és elfeledteti veled hogy valójában a Földközi-tengeren vagy. Erre a partszakaszra legkönnyebben Zadarból juthatunk el, mivel a kikötővárosból főszezonban naponta négyszer közlekednek a kompok Dugi Otok szigetére.

Sakarun
Sakarun / Fotó: croatia.hr

 

(forrás: Urlaubsguru)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon!

Vissza a bejegyzésekhez