Újabb ország szigorított a magyarokkal szemben

Kategória: Hírek,

Egyre több európai ország dönt úgy, hogy szigorítja a beutazási feltételeket a magyar utazókkal szemben, most Görögország is lépett.

Eddig 12 európai ország, köztük 10 uniós tagállam, Nagy-Britannia és Norvégia szigorított a magyarok beutazási feltételein.

A lista most egy újabb országgal, Görögországgal bővült.

Szeptember 18-tól a Magyarországról repülőgéppel érkezőknek – az eddig is kötelező PLF kitöltése mellett - a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk. Az intézkedés egyelőre 2020. szeptember 30- ig van érvényben, áll a Konzuli Szolgálat oldalán.

Görögország a Romániából, Bulgáriából, Máltáról, Belgiumból, Izraelből, Albániából, Észak-Macedóniából, Egyesült Arab Emírségekből és Spanyolországból légi úton Görögországba érkezőktől is a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatását kéri.

A korábbi hírekkel ellentétben Görögország nem nyitotta meg határait az albán és az észak-macedón szakaszon. Görögország szárazföldi határai közül a turisták számára továbbra is csak a görög-bolgár határszakasz van nyitva.

A görög hatóságok bejelentették, hogy 2020. július 15-én reggel 6 órától minden, a Bulgáriával közös határon lévő promahonaszi határátkelőhelyen érkező személynek, a belépéstől számítva 3 napnál (72 óránál) nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatnia. Ezzel elsősorban a térségből közúton érkező egyre nagyobb számú fertőzött beutazását kívánják szigorúbban ellenőrizni. 
(forrás: portfolio.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:
Szeptember 1-től minden magyarra karanténkötelezettség vár
Nagy-Britannia karanténlistára tette Magyarországot
A világ összes országa utazásra nem javasolt kategóriába került

Vissza a bejegyzésekhez