Szeptember 1-től minden hazatérő magyarra karanténkötelezettség vár

Kategória: Hírek,

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtotájékoztató keretében jelentette be a legfrissebb korlátozásokat. 

Gulyás Gergely a sajtótájékoztató elején elmondta: a kormány szeptember elsejével új szabályokat hozott, ehhez áttekintette az európai helyzetet. Európában a járvány második hulláma elkezdődött - tette hozzá a számokat ismertetve a miniszter, aki szerint a helyzet egyértelműen romlik.

Külföldi állampolgárok nem léphetnek be Magyarországra

Gulyás Gergely elmondása szerint a behurcolás veszélye fennáll, a fertőzöttek többségének eredete külföldi, ezért a kormány olyan intézkedéseket hozott, amivel meg tudják védeni a magyar emberek egészségét és a biztonságos iskolakezdést, valamint a gazdaságot.

Szeptember elsejétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet be, csak indokolt kivételekkel.

Minden ország piros zónába került

Külföldről hazatérő magyar állampolgárok 14 napig karanténba kell, hogy vonuljanak és csak két negatív teszt birtokában szabadulhatnak korábban.

Változás a korábbiakhoz képest, hogy az első negatív teszt után sem szabadulhatnak a karanténból a magyar állampolgárok, mindenképp meg kell várni a második negatív eredményt. 

A tranzitfolyósokat biztosítani fogják, ezen kívül diplomáciai utakra is lesz lehetőség, a katonai konvojok is átutazhatnak Magyarországon. A sporteseményekre külön szabályokat hoznak.

Belföldön továbbra is szabadon utazhatunk

Gulyás Gergely elmondása szerint az új korlátozásokra azért volt szükség, hogy Magyarországon belül továbbra is szabadon utazhassunk.

Jelen állás szerint tehát országhatáron belül nem vezetnek be újabb szigorításokat. 

A rekordszámokat hozó belföldi turizmusról ide kattintva olvashatsz.

Belföldi ajánlatainkért kattints ide >> 

(forrás: hvg.hu, kép forrása: promotions.hu)

 

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:
Megjelentek a határzár részletei: az ingázók 30 km-es körzetben közlekedhetnek
A világ összes ország utazásra nem javasolt kategóriába került

Vissza a bejegyzésekhez