TOP 10 autóval elérhető tengerpart

Kategória: SmartLine Blog,

Tengerparti nyaralásunk szervezésekor nem kell kizárólag repülős utazásban gondolkoznunk, bőven akadnak autóval is könnyen elérhető üdülőhelyek a környező országokban.

Az autós nyaralások előnyeivel korábbi cikkünkben már foglalkoztunk, most összegyűjtöttük a legszebb autóval is megközelíthető partokat.

10. Bibione és Lignano, Olaszország

Budapestről: 6 óra 23 perc, 642 km

Az egymás mellett fekvő üdülővárosok Magyarországhoz való közelségük mellett a több kilométer hosszú, lassan mélyülő homokos tengerpartjuknak köszönhetik népszerűségüket. A kis városok kizárólag a turizmusra épülnek, a kempingektől kezdve az apartmanokon át a szállodákig mindenféle szálláshely megtalálható itt.

Tökéletes helyszínek a családi nyaralásokhoz, a gyerekek szórakoztatására minden rendelkezésre áll, amit el tudunk képzelni az állatkerttől a csúszdaparkon át a vidámparkig.

Lignano

Bibione és Lignano szállások >>

9. Rovinj, Horvátország

Budapestről: 6 óra 1 perc, 591 km

Az olaszos hangulatú Rovinj az Isztriai-félsziget és egész Horvátország egyik legszebb és leghangulatosabb városa. Óvárosa, mely egy kis félszigeten, egy dombra épült, rendkívül hangulatos sikátorokkal, tengerparti éttermekkel, kávézókkal és a magasba emelkedő Szent Eufémia templomtoronnyal kápráztatja el a turistákat.

De nem csak a romantikus városnézéseknek köszönheti népszerűségét Rovinj. A várostól délre helyezkednek el csodás üdülőkörzetei: több kilométeren keresztül váltakoznak a hatalmas sziklás partok és a nyugodt aprókavicsos öblök, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő nyugalmas partszakaszt.

Rovinj

Rovinj szállások >>

8. Lido di Jesolo, Olaszország

Budapestről: 6 óra 50 perc, 688 km

A környék legnépszerűbb üdülőközpontja, amely hasonló adottságokkal rendelkezik, mint a már korábban említett Lignano – Bibione páros. Jesolo mellett szól azonban, hogy itt található Olaszország egyik leghíresebb tematikus víziparkja, a 80.000 négyzetméteren elterülő Caribe Bay.

Emellett Velence közelsége sem utolsó szempont, akár vízen, akár szárazföldön fél órán belül megközelíthető a lagúnák városa.

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo szállások >>

7. Rab sziget, Horvátország

Budapestről: 6 óra 21 perc, 558 km

Rab az egyik legkönnyebben és leggyorsabban megközelíthető horvát sziget Magyarországról. A Kvarner-öböl közepén elhelyezkedő sziget igazi mediterrán nyaralóparadicsom, partjai kopár holdbéli tájra emlékeztetnek, míg belső részei üde zöldek.

Több, mint 300 forrásának köszönhetően ez a legzöldebb horvát sziget, így tökéletes helyszín egy barangolós, turázós nyaralásra.

De a kisgyermekes családoknak is ideális lehet, hiszen itt található Horvátország legtöbb homokos strandja.

Rab

Rab szállások >>

6. Portoroz, Szlovénia

Budapestről: 5 óra 34 perc, 581 km

A mindössze 47 kilométer hosszú szlovén tengerparton 5 település osztozik, melyek közül a legnépszerűbb üdülőhely Portoroz városa. Sokan némi túlzással a Francia Riviéra hangulatához hasonlítják a nyári forgatagot. A város ilyenkor kifejezetten nyüzsgő nyaralóhely, diszkók, bárok és kaszinók kínálnak végtelen szórakozási lehetőséget.

Továbbá itt található az ország egyetlen homokos strandja, melyet modern szállodák, elegáns éttermek és hangulatos kávézók vesznek körül. Ha pedig megunjuk a napozást, érdemes a tengerparti sétányon átgyalogolnunk a 3 kilométer fekvő festői Piranba.

Portoroz

Portoroz szállások >>

5. Split, Horvátország

Budapestről: 7 óra 8 perc, 750 km

Split Horvátország második legnagyobb városa, klasszikus turistaközpont. Vonzereje nem annyira természeti szépségeiben, sokkal inkább kulturális örökségében és széleskörű szolgáltatásaiban rejlik. A városban egymást érik a templomok és múzeumok, de a kikapcsolódásra vágyó vendégek is megtalálják a számításaikat az éttermek, bárok és szórakozóhelyek kavalkádjában.

Amellett, hogy a mediterrán hangulatú város Európa egyik legnaposabb helye, tökéletes kiindulóhely Dalmácia felfedezéséhez. Innen indulva könnyedén bejárhatók a környék legszebb szigetei és tengerpartjai, de Splitben is találunk néhány jó minőségű, akár homokos strandokat is.

Split

Split szállások >>

4. Rimini, Olaszország

Budapestről: 9 óra, 20 perc, 955 km

Az Európa Miami-jaként is emlegetett Rimini San Marino közelében, az olasz csizma keleti partján fekszik. 15 km hosszú homokos tengerpartjának köszönhetően Olaszország egyik legnagyobb és leghíresebb üdülőhelye.

A lassan mélyülő, kék zászlós strandoknak köszönhetően a kisgyermekes családok kedvelt úti célja, ezért nem meglepő, hogy a környéken jónéhány aquaparkot és vidámparkot találhatunk. Emellett az idősebb korosztály is kedvére válogathat az elegáns éttermek, kávézók és szórakozóhelyek között.

Rimini

Rimini szállások >>

3. Krk sziget, Horvátország

Budapestről: 5 óra 26 perc, 525 km

A Krk sziget Rabhoz hasonlóan könnyen elérhető Magyarországról, sőt még északabbra fekszik, ezért úgy tartják, hogy ez Horvátország legmegközelíthetőbb szigete. Kedvező fekvése mellett természeti szépségei, változatos tájai és gyönyörű, kék zászlós strandjai miatt vált Horvátország egyik legkedveltebb úti céljává.

Krk számtalan élményt nyújt az aktív pihenésre vágyóknak: a túrázás, biciklizés, búvárkodás és különböző vízi sportok szerelmesei is megtalálják itt számításaikat.

A sziget legismertebb települése Baska, ahol tényleg minden a nyaralásról szól. Az elszigetelt, hatalmas sziklafalakkal körülvett település közel 30 stranddal és igazi mediterrán hangulattal csalogatja a turistákat.

Baska
A kép forrása: https://croatia.hr/hu-HU/elmenyek/strandok/vela-plaza

Krk szállások >>

2. Brac sziget, Horvátország

Budapestről: 8 óra 51 perc, 833 km

Brac Horvátország egyik legnagyobb és legnépesebb szigete, amely tele van csodás kis városokkal, látnivalókkal és strandokkal.

A sok varázslatos partszakasz közül kiemelkedik a sziget déli részén elhelyezkedő Zlatni rat, Horvátország egyik leghíresebb és legtöbbet fotózott strandja. A strand elsősorban annak köszönheti népszerűségét, hogy szép, sárga, apró kavicsos plázs jellemzi és csodaszép türkíz kék-zöld tengervíz. Arról is közismert, hogy alakváltó: a hosszúkás, nyelv alakú forma az elemeknek köszönhetően akár óráról-órára is változik.

Brac

Brac szállások >>

1. Makarska, Horvátország

Budapestről: 7 óra 29 perc, 800 km

Horvátország egyik legszebb vidéke a Makarska településhez közeli kis falvakból álló, csodálatos tengerpart, melyet Makarskai Riviéra néven is emlegetnek. A térség vonzereje vakítóan fehér aprókavicsos partjában és türkizkék tengervízében rejlik.

A gyönyörű 60 kilométeres partszakasz Split és Dubrovnik között található, és szállodák sora jelzi, hogy igazi turistaparadicsomban járunk. Makarska a fiatalok számára is kitűnő választás: számos bár, kocsma, és kávézó az éjszakai szórakozás eszközei. Ez az egyik legnyüzsgőbb horvát nyaralóhely, a főszezonban a város, és annak strandja különösen zsúfolt.

Makarska

Makarska szállások >>

+1 Dubrovnik, Horvátország

Budapestről: 9 óra 26 perc, 942 km

Dubrovnik listánk legdélebben fekvő települése, ide már célszerűbb lehet repülővel utazni (a LOT lengyel légitársaság közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Dubrovnik között). 

A fallal körülvett várost az Adria gyöngyszemének is nevezik, alapítása a 7. századra tehető, sokáig Velence riválisa volt a Földközi-tengeren.

Manapság Horvátország legmenőbb üdülőhelye, nyáron tele vannak Dubrovnik hangulatos utcái és neves éttermei a világ minden tájáról érkező hírességekkel. Népszerűségén a Trónok Harca forgatása csak tovább javított, és nem mellesleg itt található egész Horvátország egyik legismertebb homokos strandja is, a Banje Plaza.

Dubrovnik

Dubrovnik szállások >>
 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

Utazási tanácsok a koronavírus idejére

Hivatalos: Megszűnik a karanténkötelezettség Európán belül

Péntektől korlátozások nélkül utazhatunk Horvátországba

Júnus elejétől mehetünk nyaralni Olaszországba

Vissza a bejegyzésekhez