Mától szabad az út Spanyolországba: teszt és oltási igazolás nélkül utazhatunk be Magyarországról

Kategória: Hírek,

Magyarországot június 21-től a zöld, tehát rizikót nem jelentő országok közé sorolta Spanyolország. Ez azt jelenti, hogy mától a magyar állampolgárok oltási igazolás és teszt nélkül beutazhatnak Spanyolország területére.

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint Magyarország június 21-től lekerült a kockázatos beutazási országok listájáról Spanyolországban - írja a turizmus.com.

Így a mai naptól a Spanyolországba utazó magyar állampolgároknak csupán annyi teendőjük van, hogy indulás előtt regisztrálnak a spth.gob.es oldalon és kitöltik az ott található egészségügyi űrlapot, amely a belepéshez szükséges QR-kódot generálja. Ezt a repülőtéren beszállás előtt és a Spanyolországba való belépéskor is be kell mutatniuk. Ezenkívül további kötelezettségük nincsen.

Repülős utak Spanyolországba »

A Kanári-szigetek még kivár

Mivel a spanyol tartományok saját hatáskörben hozhatnak járványügyi szabályokat, a Kanári-szigeteken egyelőre továbbra is érvényben van az a korlátozás, hogy a helyi szálláshelyek csak az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltás igazolásával, Covid-betegség-igazolással, vagy negatív antigén teszt birtokában fogadják a vendégeket.

 

Visszatérnek a Wizz Air spanyolországi járatai

Magyarország zöld listára kerülése után a Wizz Air máris bejelentette, hogy visszatérnek spanyolországi járatai.

Már ezen a héten újraindul gépük Budapestről Palma de Mallorca (heti 2), Tenerife (heti 2), Barcelona (heti 4), Malaga (heti 2), Alicante (heti 2), Ibiza (heti 1) célállomásokra. Madridba július 5-től hetente kétszer repül a Wizz Air a magyar fővárosból. Debrecenből szintén Palma de Mallorcára indítanak járatot június 26-tól.

A magyarországi beutazási szabályok nem változtak, tehát hazatéréskor továbbra is szükség van magyar védettségi igazolványra vagy két negatív PCR-teszt bemutatására a hatósági karantén elkerülése érdekében.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

Vissza a bejegyzésekhez