Nem terveznek további szigorításokat Horvátországban

Kategória: Hírek,

Az koronavírus-járvánnyal összefüggő esetszámok növekedése ellenére sem tervezik Horvátországban a közeljövőben a korlátozások további szigorítását.

Davor Bozinovic belügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóán közölte szerdán: egyelőre nem terveznek újabb szigorításokat, várhatóan csak meghosszabbítják a jelenleg is érvényben lévőket - írja a turizmus.com.

Arra a kérdésre, mit hozhat az ősz a korlátozások terén, azt mondta, nem kíván találgatásokba bocsátkozni, a járványhelyzettől teszik függővé az újabb intézkedések bevezetését.

A horvát válságstáb még július 31-én hosszabbította meg két héttel a jelenleg is érvényben lévő korlátozásokat, amelyek augusztus 15-én járnak le.

A horvátországi beutazás tehát továbbra is az alábbi feltételekkel lehetséges: 

Az uniós digitális Covid-igazolvány felmutatása, érvényes útiokmányok birtokában, mentesít a határátlépési korlátozások alól.

Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek az uniós Covid-igazolvánnyal, a következők egyikének bemutatásával léphetnek be a Horvát Köztársaságba:

  • oltási igazolás (az összes Magyarországon alkalmazott vakcinát elfogadják, a részletszabályok megtalálhatók a Konzuli Szolgálat honlapján),
  • 72 órán belüli PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszt,
  • Covid-19 betegségen történt átesettség igazolása.

A valamivel több mint négymillió lelket számláló országban eddig 1 667 896-an kaptak védőoltást – a jogosultak 41,1, a felnőtt lakosság 49,4 százaléka –, közülük 1 529 492-en már a második adagot is.

Horvátországi ajánlatainkért kattints ide »

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó:

Vissza a bejegyzésekhez