Olcsóbban kínálják a jegyeket az európai légitársaságok

Kategória: Hírek,

Egy friss felmérés szerint az európai légitársaságok jelentősen olcsóbban kínálják jegyeiket az őszi, téli hónapokra, mint egy évvel ezelőtt. 

A ForwardKeys adatelemző cég azt vizsgálta meg, hogyan alakultak a repülőjegyárak a szeptembertől december végéig tartó időszakban négy fő európai küldőpiac és négy fontos célterület között - írja a turizmus.com.

Egyebek között az derült ki a felmérésből, hogy a Franciaországból, Németországból, Hollandiából és az Egyesült Királyságból Görög-, Olasz- és Spanyolországba valamint Portugáliába irányuló légi járatok többségére augusztus hónapban több mint 15%-kal olcsóbban lehetett jegyet vásárolni, mint egy évvel ezelőtt.

A legkedvezőbb ajánlatokat az Egyesült Királyságból Görögországba kínálták, ott több mint 35%-os volt az áresés az egy évvel korábbihoz képest. 25%-os árcsökkenés volt jellemző ugyanakkor például az Egyesült Királyságból Spanyol- és Olaszországba, Németországból Görögországba és Portugáliába, illetve Franciaországból Görögországba, Hollandiából pedig Spanyolországba induló járatokon.

Európai repülőjegyek átlagárai
Retúr viteldíjak alkulása az előző évhez viszonyítva (ForwardKeys)

Egyetlen viszonylatban, Németország és Olaszország között emelkedtek csak az árak 2019-hez képest, amelynek a fapados járatok tömeges megszűnése volt az oka.

Olivier Ponti, a ForwardKeys elnök-helyettese szerint nehéz időket élnek meg a légitársaságok, mivel a kereslet a tavalyinek az ötödére esett vissza.

A válságra a kapacitások csökkentésével és promóciós árakkal próbálnak reagálni a szállítók, ugyanakkor sem a járvány, sem az utazási korlátozások alakulására nem tudnak hatást gyakorolni.

A vonzó árak hatása éppen ezért korlátozott: az utasok félnek foglalni, mivel a változó szabályok bármikor keresztül húzhatják a számításaikat.
(forrás: turizmus.com)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

Vissza a bejegyzésekhez