Idén akár 0 Ft előleggel is foglalhatunk nyaralást a Covid miatt

Kategória: Hírek,

A megszokottaktól eltérő, kreatív megoldások alkalmazására kényszerülnek az idei előfoglalási szezonban a túraszervezők. Több iroda kockázatmentes, előlegfizetés nélküli foglalási lehetőséget, más rugalmas módosítási lehetőséget kínál. 

A máskor jól működő praktikák helyett új módszerekkel és rendkívüli akciókkal kell segíteniük az utazási döntések meghozatalát az utazási irodáknak. A nyarat övező teljes bizonytalanság miatt ugyanis az utasok többsége kivár, közben pedig reális a veszély, hogy az emelkedő utazási kedv és a rendelkezésre álló kapacitások szűkössége miatt a nyár közeledtével az egekbe szökhet a klasszikus tengerparti nyaralás ára – derül ki a turizmus.com összeállításából.

IBUSZ: 0 forint előleg a nyaralásra

Az idei nyaralások árának emelkedését már most érzékeli az IBUSZ. Tájékoztatásuk szerint a mediterrán (görög, spanyol, olasz) üdülőterületek nagyon jó szezonra és telt házas nyárra számítanak.

A tendenciát látva az iroda 15-20-40 százalékos előfoglalási kedvezményt hirdetett, amit megfejelt azzal, hogy 0 forinttal foglalhatók le az utazások. Az utasoknak március elejéig kell eldönteniük, hogy ténylegesen leelőlegezik-e nyári foglalásukat, vagy minden anyagi és jogi következmény nélkül elállnak a foglalástól.

Az előlegmentes foglalás nagyon sikeresnek bizonyult, már csaknem 14 ezer befoglalt utasuk van. A megrendelések 60 százaléka Görögországra érkezik, a második helyen közel 30 százalékos aránnyal Spanyolország áll, mintegy 10 százaléka a foglalóknak pedig az idén újra a kínálatukba került Törökországot választja - nyilatkozta Komora Zoltán vezérigazgató-helyettes.

Az IBUSZ ajánlataiért kattints ide >>

 

Personal Tours: kedvezmények sora

A Görögországra specializálódott – mellette Olaszországot, Horvátországot és Spanyolországot is kínáló - Personal Tours többféle kedvezménye közül a legütősebb szintén a halasztott fizetéssel meghirdetett előfoglalási akció.

Utasaiknak március 5-ig kell eldönteniük, hogy megtartják-e a befoglalt nyaralást és kifizetik a részvételi díj 20 százalékát, vagy minden következmény nélkül elállnak a foglalástól. További kedvezmény, hogy az április 30-ig tartó előfoglalási időszak végéig egy alkalommal ingyenesen módosítható az időpont vagy az úti cél.

First minute-áraik 25-30 százalékkal kedvezőbbek a listaárnál. Az időben foglalók számára árfolyam-garanciát nyújtanak a teljes részvételi díjra, a törzsutasok hűségét ezenfelül plusz 3 százalékos engedménnyel is méltányolják – sorolta Bajai Ágnes ügyvezető az aktuális kedvezményeket.

A Personal Tours ajánlataiért kattints ide >>

 

Anubis Travel: csak 10 ezer forintot kérnek előre

Többek között a szállodák kedvező előfoglalási lehetőségeit, a széles kínálatot, a kedvező foglalási feltételeket sorolta érvként a korai foglalás mellett Ahmed Bahgat, az Anubis ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint idén már 10 ezer forintos előleg mellett is leköthetőek az Anubis Travel utazásai. A könnyített előleg a február 28-ig történő foglalásokra, a május 1. és október 31. között induló utakra érvényes, bármelyik úti cél (Egyiptom, Törökország, Görögország, Spanyolország) esetén.

Az Anubis Travel ajánlataiért kattints ide >>

 

TUI: rugalmasság és biztonság

A világ vezető utazásszervező irodája kötbérmentes törlésre vagy módosítási díj nélkül átfoglalásra ad lehetőséget legkésőbb az utazást megelőző 14. napig. A repülős utazási csomagok mellé járó "Flex Tarif" szolgáltatás január 31-ig költségmentes, díja ezt követően a részvételi díj függvényében változik.

Az utazók biztonságérzetét növeli a Covid Protect névre keresztelt biztosítás is, amely az utazás során a koronavírus okozta esetleges költségek fedezésére szolgál. Ez minden TUI-utasnak térítésmentesen és automatikusan jár február 28-ig történő foglalás esetén.

A TUI ajánlataiért kattints ide >>

 

ViaSale Travel: 50 euró elég a foglaláshoz

Raáb Szilvia, a Kanári-szigetek specialistájaként ismert Viasale Travel ügyvezetője elmondása szerint az előfoglalási kedvezményük 9 százalékos, ami kiegészülve a hotelek által kínált engedményekkel akár 30-40 százalék is lehet. 

„Az utazási dátum pontos ismerete nélkül is bebiztosíthatják nyaralásukat ügyfeleink, egy alkalommal ugyanis módosítási költség nélkül változtathatják foglalásukat. A bizonytalan helyzet miatt ráadásul most elegendő 50 euróval lefoglalni az utat, a szokásos 40 százalékos előlegkiegészítést pedig elhúzzuk a tavaszig”- tájékoztatott az ügyvezető.

Hozzátette: Tenerifére már kész árualappal rendelkeznek, és dolgoznak azon, hogy Gran Canaria is elérhető legyen sokak számára.

 

A ViaSale Travel ajánlataiért kattints ide >>

 

A hazai utazási irodáknál tehát most még kedvező áron és kockázatmentesen lehet klasszikus tengerparti nyaralást lefoglalni, hogy később milyen lehetőségek lesznek, azt a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló átoltottság sikeressége is bizonyosan befolyásolja majd.
(forrás: turizmus.com)

 

A felsorolt szervezőkön kívül további 55 utazási iroda 30.000 ajánlata található meg weboldalunkon az alábbi linkre kattintva.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek: 

 

Vissza a bejegyzésekhez