Spanyolország az előzetes tervek szerint május 19-től fogadja a vakcinaútlevéllel érkező nyaralókat

Kategória: Hírek,

Várhatóan május 19-től vakcina útlevéllel Spanyolországba is lehet menni nyaralni, jelentette be az ország turisztikai minisztere.

Reyes Maroto egy szerdai rádióinterjúban beszélt arról, hogy abban a helyzetben vannak, hogy hamarosan bevezethetik a digitális korona útlevelet - írja a 444.hu a Daily Mail információi alapján.

Az EU-csúcson ismertetett terv szerint a vakcina útlevél elektronikus lenne, jellemzően az emberek a mobiljukkal tudnák használni. Az elképzelések szerint három szempontot is fel lehetne vinni egy egységes felületre:

  • az illetőt mikor és milyen vakcinával oltották,
  • az illetőn mikor végeztek PCR tesztet, és annak mi volt az eredménye,
  • az illető szervezetében kimutattak-e ellenanyagot, és ez mikor volt (átesett-e a betegségen a közelmúltban).

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egyre több ország sürgeti az Európai Uniót egy egységes vakcinaútlevél létrehozásával kapcsolatban. Görögország például május 14-től, míg Ciprus május 1-től tervezi fogadni az útlevéllel rendelkező nyaralókat.

A magyar utazók szempontjából fontos kérdés, hogy a védettséget igazoló uniós dokumentumot azok is megkaphatják, akiket az unióban egyelőre nem engedélyezett kínai Sinopharm, vagy az orosz Szputnyik V oltóanyagot kapták.

(forrás: 444, Daily Mail)

Spanyolországi ajánlatainkért kattints ide >>

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

  Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon!

   

Vissza a bejegyzésekhez