Csütörtöktől korlátozások nélkül utazhatnak Horvátországba a beoltottak és a víruson átesettek

Kategória: Hírek,

Április 1-től a horvát határátlépéshez elegendő az oltási igazolás vagy a korábbi fertőzést igazoló dokumentum.

Horvátország április 1-jétől módosít határátlépési feltételein és felmenti a karanténkötelezettség alól azokat, akik rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal vagy voltak már fertőzöttek – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a koronavírus-válságstáb vezetője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

A határt eddig – néhány kivétellel – csak negatív PCR-teszttel lehetett átlépni. Gyerekeknek hétéves korig nem lesz szükségük semmilyen igazolásra – mondta a tárcavezető.

A szigorításokkal kapcsolatban megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint a húsvéti ünnepekre országos szinten nem hoznak újabb korlátozásokat. Ugyanakkor – mint mondta – a megyék saját területükön dönthetnek szigorúbb intézkedésekről.

Horvátország ezzel a bejelentéssel a várakozásoknak megfelelően csatlakozott a mediterrán országokhoz, sőt nyitási dátumban meg is előzte Ciprust (május 1.), Görögországot (május 14.) és Spanyolországot (május 19.).

Ha horvátországi nyaralást tervezel, nézd meg a 6 legszebb strandról szóló összeállításunkat, vagy válogass az autóval is könnyen elérhető tengerpartok között!

(forrás: MTI)

Horvátországi apartmanok már 3.900 Ft/fő/éj ártól!

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

Vissza a bejegyzésekhez