Május 10-től szabadon utazhatnak Ciprusra a beoltottak

Kategória: Hírek,

Májustól az Európai Unióban elfogadott vakcinákkal, illetve a Szputnyikkal oltottak karantén és tesztkötelezettség nélkül beutazhatnak a szigetországba.

A ciprusi hatóságok márciusban jelentették be, hogy az Európai Unió, Norvégia, Izland, Svájc, Szerbia, Fehéroroszország, Oroszország, Ukrajna, az USA, az Egyesült Királyság, Izrael, valamint tucatnyi arab ország állampolgárai előtt megnyitotta a határait Ciprus - írja a turizmus.com.

Az egyes országokat az aktuális járványhelyzet alakulása szerint zöld, narancs vagy vörös zónába sorolják, az onnan való belépés eltérő szabályok szerint történik. Mindhárom zónából kötelező 24 órával érkezés előtt kitölteni a Cyprus Flight Passt. A zöld zónából érkezőknek sem előzetesen, sem a helyszínen nem kell PCR-tesztet végeztetniük.

Az oltottság tehát nem előfeltétele a beléptetésnek, ugyanakkor május 10-től az oltási igazolásokat is elfogadják az utazások megkönnyítése érdekében.

Az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák mellett a Szputnyik oltásról szóló igazolást is elfogadják. Aki az oltásokból megkapta már az összes előírt dózist (egy vagy kettő, fajtától függően), tesztelés nélkül beléphet Ciprusra, függetlenül attól, hogy saját országa melyik zónába tartozik, ezzel összhangban karanténba sem kell vonulnia az illetőnek.

Az utazónak indulás előtt az angol nyelvű vakcinaigazolást fel kell tölteni a Cyprus Flight Pass felületre és meg kell adni bizonyos, az oltásra vonatkozó adatokat. Aki valótlan adatokat tölt fel, az a Ciprusra való megérkezést követően büntetésre számíthat.

A Ciprusi Köztársaság mindazonáltal fenntartja magának a jogot, hogy véletlenszerűen leteszteljen bárkit, aki az országba érkezik külföldről.
(forrás: turizmus.com)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

Vissza a bejegyzésekhez