Thaiföld július 1-től korlátozások nélkül engedné az oltottak beutazását

Kategória: Hírek,

Thaiföld egyre nagyobb lendülettel veti bele magát határai újranyitásába a nemzetközi turisták előtt, és készen áll feloldani a beoltott látogatók kötelező karanténját az ország sikeres járványkezelésének köszönhetően.

Az országban az év elején sikerült megfékezni a COVID-19 fertőzések terjedését és azóta is viszonylag alacsony számokat tud felmutatni: a járvány kezdete óta Thaiföldön mindössze 26 000 fő kapta el a betegséget bizonyítottan és 84 haláleset történt - írja a turizmus.com.

A VIMOSZ hírlevele szerint a sikeres járványügyi rendelkezések következtében a thaiföldi turisztikai ágazat úgy tervezi, hogy a kötelező karantént akár már július 1-jén teljesen feloldhatják a beoltott utazók számára, így az ország turisták milliói előtt nyílhat meg korlátozások nélkül.

Jelenleg az oltottak számára 7 nap a kötelező karantén. Ezt a turizmus fellendítése érdekében rövidítették le 14 napról és hamarosan akár különleges helyeken, nyaralva is tölthetik a turisták: yachton, golfpályán vagy akár luxusüdülőkben.

A karanténmentes stratégia egy újabb lehetőség lenne Thaiföld számára, hogy vezető szerepet foglaljon el az ázsiai országok között, és előkészítse a thaiföldi gazdaság 2022-as fellendülését.

Thaiföld GDP-je 6,1 százalékkal csökkent 2020-ban, főként a turisztikai bevételek csökkenése miatt, ami az ország bruttó hazai termékének egyötödét adja.
(forrás: turizmus.com)

Thaiföldi ajánlataink »

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

 Kapcsolódó cikkek:

 

   Hasonló tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon!

    

Vissza a bejegyzésekhez