Hivatalos: Görögország elfogadja a kínai és orosz vakcinákat is

Kategória: Hírek,

Görögország elsőként jelentette be, hogy nemcsak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal beoltott turistákat fogadja.

A szerb és a görög turisztikai miniszterek hétfői találkozója után tartott sajtótájékoztatóján Harisz Teokarisz görög turisztikai miniszter azt mondta, a kínai és orosz vakcinával beoltott szerbek is mehetnek nyáron Görögországba – írja a turizmus.com

Bár a minisztter csak a szerb turistákat említette, az elfogadott vakcinák kiterjesztése nyilvánvalóan más országokat, így a magyarokat is érinti. 

Görögország korábban már bejelentette, hogy május 14-én megnyitja határait a külföldiek előtt, és minden olyan turistát szeretettel fogad aki vagy megkapta a vakcinát, vagy rendelkezik antitestekkel vagy fel tud mutatni egy negatív PCR-tesztet. De akkor még nem részletezte, hogy az orosz és a kínai vakcinával beoltottakra is vonatkozik-e majd a nyitás.

A tervek szerint a 10 év alatti gyerekeket pedig oltás és teszt nélkül is beengedik majd Görögországba.

Ezzel a bejelentéssel tulajdonképpen minden akadály elhárult a görögországi nyaralások előtt. Ha kedvet kaptál, nézd meg a 10 legszebb görög szigetről szóló összeállításunkat.

(forrás: turizmus.com)

1 hetes repülős utazások Görögországba már 46.500 Ft/fő ártól!

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

Vissza a bejegyzésekhez