Holnap nyitnak a teraszok, jövő héten pedig többek között a szállodák, mozik és színházak

Kategória: Hírek,

Szombaton nyithatnak a teraszok, a kijárási tilalom este 11-kor kezdődik. A követező lépés 4 millió oltottnál jön, a szolgáltatások egészen széles köre lesz elérhető a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Elérte a beoltottak száma a 3,5 millió főt, így megnyílhatnak a vendéglátóhelyek teraszai szombattól. Ezt már Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjú előtt bejelentette a Facebook-oldalán.

A következő lépés 4 millió oltott után következik - ezt a számot szerdán vagy csütörtökön érhetjük el -, ekkor a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyitják a szolgáltatások széles körét. Orbán felsorolta,

látogathatók lesznek a színházak, tánc és zeneművészeti események, a cirkusz, a mozik, fitnesstermek, uszodák, közfürdők, jégpályák, állatkertek, kaland- és vidámparkok, játszóházak, könyvtárak, sportesemények, és kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső terei is, de szintén csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők vihetik magukkal a kiskorú gyereküket ezekre a helyszínekre, eseményekre.

A miniszterelnök szerint nagyon sok oltóanyag érkezik a közeljövőben, pár hét alatt meg lehet majd duplázni az oltottak számát. Május közepén előállhat az a helyzet, hogy az összes regisztráltat beoltják, ekkor indul egy akció, hogy a világ bármely pontjáról érkezhetnek magyarok oltásért.
(forrás: hvg.hu, kép: diningcity.hu)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

Vissza a bejegyzésekhez