A "védett" utazók számára eltörlik a karantént 4 millió beoltott után

Kategória: Hírek,

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint már a héten megszűnik a 10 napos karantén a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón beszélt a küszöbön álló változásokról, melyek szerint a 4 millió beoltott elérése után a kijárás tilalom este 11 óra helyett éjfélkor kezdődik, az üzletek 11-ig lehetnek nyitva - írja a turizmus.com.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők (oltottak vagy a betegségen átesettek) és gyermekeik számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szálláshelyek, valamint a szabadidős és kulturális létesítmények, köztük az állatkertek, múzeumok, uszodák, színházak, mozik, sportesemények, mozik, könyvtárak.

A védetteknek és a velük lévő kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a kulturális- és sportrendezvényeken.

Az utazásokkal kapcsolatban is lesznek változások – jelentette be miniszter egy kérésre válaszolva:

A határzárat még nem oldják fel, de a négymillió oltott elérését követően karanténkötelezettség nélkül lehet bejönni az országba védettségi igazolással. Ez vonatkozik majd a hazatérő magyarokra, illetve a kölcsönösen elismert védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre is.

A kormány felhatalmazta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy kétoldalú megállapodásokat kössön más országokkal a vakcinaigazolványok kölcsönös elismeréséről. Amely országokkal erről sikerül megállapodni, ott ugyanazokat az előnyöket élvezik majd a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok, mint a helyi lakosság, és viszont. 
(forrás: turizmus.com)

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kapcsolódó cikkek:

 

Vissza a bejegyzésekhez